Dava Açaçağım Hesaplar mısınız ?

toplamda 74 gün çalıştığım işvereni ihbar tazminatı,aylık maaşımı noksan yatırması,fazla mesailerimi vermemesi,sözlü yada yazılı bilgi vermeden 42 gün önce beni sgk dan çıkarması noksan prim ödemesi nedeni ile iş mahkemesine hakkında dava açacağım
BİLGİ:
maaşım = 880 tl maaş + 155 yol + 110 agi
günlük çalışma süresi = brüt 12 saat , 1 saat yemek düşünce net 11 saattir.(fiili çalışma süresi 11 saat)
toplam çalışma günü = 60 gün (hergün 11 saat net çalışma süresi ile 60 gün çalıştım)
toplam izin günü = 14 gün
çalışılan hafta tatil günü = 5 gün (pazar günleri)
SORULAR:
1-) yukarıdaki bilgilere göre mahkemeye ne kadar DAVA DEĞERİ tutarı dilekçeye yazabilirim.FAZLA MESAİLER + 42 GÜNLÜK PRİM ZARARIM (lütfen miktarı yazınız) + HAFTA TATİLİ MESAİLERİ + İHBAR TAZMİNATI TUTARI
2-) dava açacağım ne davası açmam gerekiyor ALACAK DAVASIMI yoksa ALACAK TESPİT DAVASIMI
NOT:
mahkeme dilekçesini hazırlatıcam dava değerini bulmam lazım emeği geçen herkeze teşekkürler.

Daha önceki sorunuzda sormama rağmen cevap alamadığım bir konu var,
haftanın 6 günü , her gün 11 saat ve haftada 1 gün( sadece pazar günü) tatil... 74 günlük çalışma süreniz boyunca hep bu şekilde mi çalıştınız?
42 günlük ödenmeyen SGK prim zararınız sizin alabilecek olduğunuz bir şey değildir, SGK nun alacağıdır.

Son düzenleme:
keremcem öncelikle ilgine teşekkür ederim,haftanın 6 günü hergün 11 saat 1 gün (sadece pazar günü tatil olmak üzere çalıştım fiili çalışma günü toplamı 60 gündür,ücretli izin yaptığım gün sayısı 14 gündür,mahkeme bana versin vermesin 42 günlük sgk zararım ne kadardır,60 gün üzerinden işlem yapınız,verdiğim bilgiler açık ve yeterlidir,hoşçakalın.

880÷225=3,911tl satt ucretiniz,
3,911X1,5=5,866Tl fazla calisma saat ucretiniz,
(3,5saat gunluk × 60 gun)×5,866=1282Tl fazla calisma ucreti
(5x11)x5,866=323,3Tl hafta tatilinde yaptiginiz fazla calisma ucreti;
1282+322,3=1604,3TL fazla calisma ucretiniz yapar

880÷225=3,911tl satt ucretiniz,
3,911X1,5=5,866Tl fazla calisma saat ucretiniz,
(3,5saat gunluk × 60 gun)×5,866=1282Tl fazla calisma ucreti
(5x11)x5,866=323,3Tl hafta tatilinde yaptiginiz fazla calisma ucreti;
1282+322,3=1604,3TL fazla calisma ucretiniz yapar

çok kıymetli kardeşim ilgin için çok teşekkür ederim Allah senden razı olsun,şu hesabı yapması ve dilekçe yazması için avukat benden 200tl istedi,sana iş hayatında başarılar dilerim yolun açık olsun bu hesaba ihbar tazminatıda ekleyeceğim ödenmeyen sgk primi rakamını yazmadın yazarsan sevinirim hoşçakal

normal kardeş normal bişey diyen yok ama bu işlerin standartı olması lazım, bir avukata gidiyorsun dilekçe 100tl öteki 200tl, bu ülkede hiçbir işin karşılığının bedeli belli değil ki kim kime ne kadara tutturursa, bizim ülkemizde şöyle bir laf var atasözü gibi oldu ''malı alırken kazanacaksın'' ne gerek var aynı mal neden orada 50tl burada 70tl elektronik ürün cep tel bilgisayar v.s dolarla girdiği halde bu ülkede değişik fiyatlara bulmak mümkün arzuhalciler 60tl ye yazıyorlar, dert aynı, hakimin karşısında madde ve kanun konuşacak değilim şunlardan dolayı alacağım oluştu inceleyin ve paramı alın hakim bey diyeceğim bunu demek için 200tl ödemeye niyetim yok sonuçta adam katletmedimki büyük paralar ödeyelim altı üstü dilekçe ne oldu yazdırmadım benmi kaybettim, efendim bu uzar gider bunlar benim düşüncem saygılarımla.

Sn Kaya;

malesef yanlış düşünüyorsunuz. Özellikle hukuk davalarında avukata ihtiyacınız vardır.

Sn nguroy,haklısın hukuk davalarında hatta iş davalarında bile avukatlara ihtiyaç var,avukatlarında bize ihtiyaçları var,istediğim iş mahkemesine 3 bilemedin 5 sebepten dolayı dilekçeydi altı üstü 2000 tl lik alacak davası,bu dilekçe 200tl etmez etmemeli,kimse avukatlara değer vermediğimi zannetmesin onlar bize lazım,gerçi Allah kötü gün göstermesinde avukatlara ihtiyacımız olmasın,böyle ufak tefek sorunlarlar olacak tabii DİLEKÇEMİ İNTERNET ORTAMINDA EDİNDİĞİM BİLGİLERE GÖRE YAZDIM davacı davalı açıklama istek ve sonuç BOŞVER MADDELERİ hakim derdimizi anlar zaten bilirkişiler hesaplayacak hakim değil herkeze kolay gelsin hoşçakalın.

AYRICA SİTENİZİ VE KONUYA ALAKANIZI ÇOK BEĞENDİM,ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,HESAP KONULARINDA SİZLERDEN BÜYÜK YARDIM ALDIM SAYGILARIMLA HOŞÇAKALIN.

Son düzenleme: