Defter Beyan Tastik Yevmiye Numara Hatası.

URUM79

Fenomen Üye
Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
1,729
Konum
İSTANBUL
Merhaba, Defter beyan sisteminde Bilanço Usulüne geçmek için defter yevmiye numarasını sisteme girdiğimde aşağıdaki hatayı alıyorum......?

Yevmiye ve/veya Envanter "Defteri Tasdik" bilgilerinizin Noter Servisinden gelmediğinden "Bilanço Statüsüne" geçiş işlemini yapamazsınız. Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi İletişim Merkezi (Alo 189) ile iletişime geçiniz.
 
Merhabalar,

Defter beyan sisteminde aynı hatayı bende aldım. İnternette o kadar aramama rağmen bir bilgi bulamadım. Noter'i aradım. 17 Ocak'ta tasdiki yapılan defterlerim 27 Ocak itibariyle halen sistemde gözükmemektedir dedim. Onlarda bilemediklerini ilettiler.

Sonra Noter'i tekrar aradım ve kontrol ettiklerinde sistemde beklemede gözüktüğünü ilettiler. Sonrasında ay sonu bildirimler toplu yapılıyor dediler. Bu durumda defter beyan sisteminde en erken Şubat ayındamı bilanço geçişini yapabileceğim.

İşlemlerimin özeti şöyle;
1- İşletme hesabındaki mükellefim 31 Aralık 2022'de kestiği fatura ile işletme defteri tutma haddini geçmiştir.
2- 2023 yılında Bilanço usulüne geçiş için noterden defterleri Ocak ayında tasdik ettirmek durumunda kaldım.(2.derece usulsüzlük cezası gelecek)
3- Tasdik ettirilen defterleri defter beyan sisteminde girerek bilanço usülüne geçmek istiyorum.

Umarım konu ile ilgilenen birisi cevap yazabilir.

Teşekkürler
 
Merhabalar,

Cevap için teşekkür ederim. Noter ile görüştüm. Konu vergi dairesi ile ilgiliymiş. Vergi dairesi ile iletişime geçtiğimde dilekçe ile bildirdiniz mi diye sordular. Sonrasında VKN numaramı alarak işleme alacaklarını belirtiler.
 
Benim 3 mükellefim var 1.sınıfa geçen.Hepsi de otomatik olarak bilançoya geçti yazıyor.Geçen senelerde manuel olarak bildiriyorduk
 

Benzer konular

Üst