Defter İncelemsi Hk.

kalisper_a

Tanınmış Üye
arkadaşlar ben şunu öğrenmek istiyorum tabi bütün meslek mensubu arkadaşlar aşağı yukarı karşılaşmıştır.Onun için bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim.Defter incelemelerinde yazılı tebligat geliyormu işte falan süreler içinde defterlerinizi getirin geliyorsa gerekçe bellimi tebligatta neden incelemeye aldıkları yoksa herhangi bir gerekçeye bağlı kalmaksızınmı inceleme yapılıyor.kolay gelsin

Ynt: defter incelemsi hk.

benim karşılaştıklarım çoğunlukla gerekçe yazılmıyor, incelemeye alırken de bazen yazılı isteniyor bazen de sözlü isteniyor defter ve belgeler.

gerekçeyi özellikle söylemiyorlar..defterde değişiklik yapıp bulmayı amaçladıkları, araştırdıkları şeyi gizlemeyelim diye...

tabii bu Eskişehir'de ki durum başka illerde kişisel ilişkileri kullanarak bu konuda bilgi edinen varsa bilmem.

Ynt: defter incelemsi hk.

Merhaba,
Bana kalırsa yazılı olarak istenmeden defterlerinizi vermeyin derim. Eğer incelemeyi sizin işyerinizde yapamıyorlarsa VUK 139 maddeye göre yazılı olarak talep edilmesi gerekiyor. Ayrıca VUK 240 maddeye göre, incelemeyi yapacak olan tarafından inceleme konusunun bildirilmesi gerekmektedir.