Defter kayıt zamanı

Okay KIR

Tanınmış Üye
İyi çalışmalar
Vergi dairesi defterlerimizi 2009 yılının inceleme için istedi ve defterleri teslim tarihim 20.08.09 tarihinde teslim etmem gerekiyor fakat defterleri henüz yazdırmadık (normalde yıl bitince yazdırıyorduk)
Defterleri yazdıracağım fakat kanunda belirtilen hakkımı kullanarak yazdırmam gereken en son tarihe kadar yazdırmak istiyorum çünkü kayıtlarda düzeltmem gereken çok bilgiler var ve düzeltmek çok zamanımı alır
Benim VUK tan anladığım belgeleri ve kayıtları işlememiz için 45 günlük süre var o zaman 45 gün öncesine kadar yazdırmasak da olur
Defterleri teslim tarihi 20.08.09
Defterlere 20.08.09 tarihinde işlenmesi gerekli kayıt tarihi ? (bence 45 günlük süre olduğundan 20.08.09 tarihinden geriye dönük 01.07.09 tarihine kadar defterleri yazdıracağım )
Bu tespitim doğrumudur
Yoksa 20.08.09 tarihinde ki defterlere hangi tarihe kadar defterler yazdırılmalıdır
Teşekkürler

Ynt: Defter kayıt zamanı

VUK 219 b'deki şartlar sağlanıyor mu? Her halükarda 45 günlük sınır yok. Esas sınır 10 gün.

Ynt: Defter kayıt zamanı

sayın serhat beyin de belirttiği gibi 45 günlük süre için bazı şartların var olması gerekir.
Yani; bu imkan daha ziyade büyük işletmeler banka, sigorta şirketleri ve bunlara benzeyen mükellefler için kabul edilmiştir.
Yoksa Özellikle şahıs işletmeleri ve küçük işletmelerin çeşitli isimlerde kullandığı fiş ve bordrolar, 45 günlük kayıt süresi için kullanmak için geçerli değildir.
Kanunun hükmünün bu şekilde anlaşılması gerekir.
Dolayısıyla 10 günlük sürede belgelerin kanuni defterlere kaydı gerekir.