Defter Tasdik 2012

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan njones
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli arkadaşlar,
Farklı bir yerde de paylaştım ancak kimseden yanıt alamadım, sanırım herkes defterini yazdırdı sıkıntısı kalmadı :)
Son hafta olmasına rağmen hala bir netlik yok,konu ile ilgili bilgi alabilen kimse var mıdır?

teşekkürler

TBMM komisyonda bekleyen bir teklif var. Ona göre defter tasdik süresi Haziran sonuna alınıyor. Torba yasa denen bir yasanın içinde ve perşembe günü görüşülmesi bekleniyor. Çoğu kişinin yazdırdığını sanmıyorum. Yine son anda açıklanır...

Eğer 2012 defterleri için kanuna uyulmamasını ceza dışı bırakan bir geçici md eklenmez ise şu durumda 31/03/2013 kadar bu kanunun rg yayımlanması imkansıza yakın. Olduda bitti maşallah hesabı perşembe meclisten çıkıp akşamına C.Başkanınca onaylanmasıda olabilir. Zaman zaman yapılan gibi 31/03 mük. gazetede gece yarısı da yayımlanabilir. Eğer 01/04/2013 ve sonrasında yayımlanır ise 2012 df için görmezden gelinerek ceza uygulanmayabilirde.

yevmiye defterlerinin tasdiki haziran sonuna ertelendi yönetim kurulu karar defterleri bu ay sonuna kadar diye biliyorum..

Kanun meclisten çıkmadığı gibi pek çok meslektaş da kapanış tasdik zamanını haziran zannediyor. Bu hafta son hafta.

Esasında 2012 defterleri için eski TTK hükümleri geçerli. Yani kapanış tasdiklerini (yevmiye defterleri için) ocak ayında yaptırmalıydık. Karar defterleri için ise bu yıl kapanış tasdikine gerek yok. Benim yorumum böyle. Yani yevmiyeler için süre geçmiş zaten, bırakın Mart'ta geçsin, yeni yasaya göre Haziran'da kapanış tasdiklerini yaparız artık

Arkadaşlar benim anlamadığım, biz defter-i kebir ve envantere açılış yaptırdık ta neden kapanış yaptırmıyoruz, gelecek sene ne olacak kapatmadan mı açılış yap