Arkadaşlar lütfen gib'e sözleşme girme olayını detaylı anlatır mısınız??tarihler önemli mi??sözleşme tarihine ne yazmalıyım....eski devam edeni yukarıda yazan gibi güncelledim ama yeni sözleşmeler için tarih ne olmalı....ve damga vergisi sürekli mükellefiyeti yaptrdm damga vergisini şubatta mı ödemeliyim??100 tl alınan muhasebe ücreti damga vergisi hesaplanması nasıl olacak??lütfen yardımcı olursanız kaç gündür bu konuyu çözmeye çalışıyorum
Ben sözleşme tarihini 01.01.2015 yaptım. Ama büroyu yeni açtım yani 2014 den gelen defterim yok. Damga vergisi sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içinde ödenmeli. Damga vergisi hesabı;
yıllık brüt muhasebe ücreti X 9,48 X sözleşme nüsha adedi / 1000
100 tl için
100 X 12 X 9,48 X 1 (1 nüsha ise) / 1000 = 11,38
Sözleşmenin damgasını ödedikten sonra. İnternet vergi dairesinden, bilgi girişi ekranı- e-beyanname yetki bilgileri ekranı-yeni e-beyanname aracılık ve sorumluluk sözleşmesi girişi menüsünden e-beyanname aracılık ve sorumluluk sözleşme bilgilerini giriyorsun.Daha sonra defter bilgilerini girmen gerekiyor.
çok teşekkür ederim son bir sorum var damga vergisi mükellefiyetim var o yüzden şuan damga vergisini ödememem gerekmez şubatta beyananname ile bildirimde bulunucam?
TÜRMOB tarafından çıkarılan haksız rekabet ile ilgili mecburi meslek kararında sözleşmelerin e ortamda yapılması diye birşey yok. Sadece sözleşme ile ilgili bilgi girişi sözkonusu. Aksi ise TÜBMOB kendi aldığı karara aykırı davranıyor demektir.... "Haksız Rekabeti Engelleme Yazılımı" ile sözleşmeler 2015 yılından itibaren yenilenecektir. Burada dikkat etmeniz gereken http://ebirlik.turmob.org.tr/ adresinde yer alan uygulamayı kullanarak sözleşme düzenlememizin gerekliliğidir. "HREY" nın otomatik olarak verdiği yeni sözleşme numarasını ve defter bilgilerini GIB' e kayıt edebiliriz.
iyi günler acil bir sorum olacak Defter bilgilerini girerken döneme 1:2014 - 12:2015 yaptım düzeltmek için ne yapmam gerekli sözleşmeyi kaydetti fakat yapılmamışlar listesinde duruyor