fonradar

Demir Çelik Tesliminde 4/10 Tevkifat Uygulaması

Üyelik
6 May 2022
Mesajlar
2
Konum
ankara
firmam sac levhayı yurt içinden alıp, kesme,bükme,kaynatma işlemi yaparak satıyor. bu satışta 4/10 tevkifat uygulamamız gerekir mi?
diğer firmam ise, yine sac levha alıp depo ve makina imalatı yapıp satıyor. bu ürünün satışın da yine tevkifat uygulamalı mıyız?
 
3.3.2.2. Kapsam 3.3.2.2.1. Tevkifat kapsamına, bakır ve alaşımlarından, çinko ve alaşımlarından, alüminyum ve alaşımlarından mamul; anot, katot, granül, filmaşin, profil, levha, tabaka, rulo, şerit, panel, sac, boru, pirinç çubuk, lama, her türlü tel ve benzerleri girmektedir. Profilin boyanmış veya kaplanmış olması, bunların tesliminde tevkifat uygulanmasına engel değildir. Bu durumda, profilin boyanması veya kaplanmasına ilişkin fason eloksal işçiliği tevkifat kapsamında olmayacaktır. 3.3.2.2.2. Bakır, çinko ve alüminyum telin; plastik, cam, kâğıt, emaye, vernik ve benzeri izolasyon malzemeleri ile kaplanması suretiyle elde edilen "izoleli iletken" teslimleri tevkifata tabi tutulmayacaktır.
Ayrıca, söz konusu metal ve alaşımlarından imal edilen nihai ürünler ile bunların kesme, sıyırma, kıvırma, kaynak, bükme, vida yeri delme-açma ve benzeri şekillerde işlenmesi sonucu elde edilen yarı mamul ve mamul mahiyetindeki(ikinci sorunuza yanıt) malların teslimleri tevkifata tabi olmayacaktır.
 
Üst