demirbaş kdv

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysegul07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba

Demirbaşın kdv 'sini nasıl beyan edeceğiz? Amortisman ayırınca matrah tutmuyor. Direkt bütün matrahı gider yazarsak kanuna aykırı. Ne yapacağım bilemiyorum. Kimse bilmiyor. Bir arkadaşım hepsini yazacaksın mecburen diyor. Lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum. ???

Ynt: demirbaş kdv

Selamlar
Demirbaş sınırını aşıyorsa demirbaş hs atacaksın aşmıyorsa gidere atarsın. Amortisman ayırınca tutmuyor bunu anlamadım. Amortismanı sene sonunda ayırmıyormusunuz. İnd Kdv de zaten matraha ind. kdv den ulaşıyorsunuz

Selamlar
Demirbaş sınırını aşıyorsa demirbaş hs atacaksın aşmıyorsa gidere atarsın. Amortisman ayırınca tutmuyor bunu anlamadım. Amortismanı sene sonunda ayırmıyormusunuz. İnd Kdv de zaten matraha ind. kdv den ulaşıyorsunuz
---------------------------------------------------------------------------------------------

sayın stajyer32 soruyu anlamadığın belli oluyor,anlamadığın soruya cevap yazma, yada anlamadığın yeri sor ona göre sana soruyu daha açık yazalım. Zaten demirbaş sınırını aşmasa demirbaş demezdim. O kadarını herkes bilir az çok. Ben yeni uygulamaya giren kdv 5 beyannamesinden bahsediyorum. Anlaşılan senin bundan da haberin yok.
Ben bu işi bilen arkadaşlara soruyorum;

Şubat ayına ait kdv beyannamesinde 1.000,00 ytl demirbaşı nasıl beyan edeceğiz?
%18'lik İndirilecek kdv:180,00 ytl fakat matrahı bir kerede gider yazamadığımız için matrah ile kdv tutmuyor. Bu demirbaşın 5 yıl kullanım ömrü var. Meslektaşlar bilirler kdv'nin tamamını yazınca matrahı vergiden hesapladığı için tüm matrahı otomatik olarak beyanname hesaplıyor. Aksi takdirde beyannameyi gönderemiyoruz. Lütfen bu konuda tecrübesi olan yada bir çıkış yolu bulan arkadaşlar cevap yazsınlar. İş yükümüz yetmiyor gibi birde böyle çıkmazlar ile uğraşıyoruz. Tüm meslektaşlara kolay gelsin.

aysegul07 ' Alıntı:
sayın stajyer32 soruyu anlamadığın belli oluyor,anlamadığın soruya cevap yazma, yada anlamadığın yeri sor ona göre sana soruyu daha açık yazalım. Zaten demirbaş sınırını aşmasa demirbaş demezdim. O kadarını herkes bilir az çok. Ben yeni uygulamaya giren kdv 5 beyannamesinden bahsediyorum. Anlaşılan senin bundan da haberin yok.
Ben bu işi bilen arkadaşlara soruyorum;

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Çok komik yaa... Sorulara cevap versen bi dert, vermesen bir dert... Lütfen soru sormadan önce Forum Kurallarını okuyunuz sayın ayşegül.
Sayın Stajyer32; sakin ol arkadaşım sakın cevap verme boşver, sinirlenmeye değmez.

Ayşegül sorunun cevabına gelincede sen nasıl biliyorsan öyle yap.O doğru olanıdır :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...