Demirbaş.?

Üyelik
9 Ocak 2007
Mesajlar
61
Merhaba,

Edindigimiz demirbaslari, kamu yararina bir dernege bagislamak istiyoruz... Uygulamamiz gereken prosedur hakkında bilgisi olan var mı? Ornegin cıkısı nasıl yapmalıyız? Tesekkurler.
 
Ynt: Demirbas

İrsaliyeyle sevk edip üzerine bağış olarak verilmiştir bedel tahsil edilmeyecektir gibi bir ibare koyup kurumdan mutlaka ayniyat makbuzu alınız.İrsaliyeye istinaden gerekli muhasebe kayıtlarını yapabilirsiniz.
 
Ynt: Demirbas

sayın sancho bu aktifinize kayıtlı demirbaşları bağışladığınızda dernek size her halükarda makbuz verecek ama sizde mutlaka fatura kesmelisiniz ve demirbaşlar işletmeden faturalı çıkmak zorundadırı KVK.1.nolu tebliğin 10.kısmında bu kapsamda makbuz ve faturadan bahseder yukarda dediğim gibi,ve bu faturada KDVK.nunu 17/2-b kapsamında bedelsiz teslim ve bağışdır yazısı olmalıdır ve tabiki faturanın arkasına dernek yetkililerinin imzası ve kaşesi olmalıdır,kolay gelsin.
 
Ynt: Demirbas

Maliyenin herhangi bir kaybı olmazki.Sonuçta fatura kessenizde ters kaydını yapmak durumundasınız.İRsaliyeyle kayıtları yapabilirsiniz.Hatta inceleme geçirdim bunlar problem olmadı.
 
Üst