BUSEGAYE ' Alıntı:
mrb .servis taşımacılığı yapan mükellefimiz ihaleye girip 3 tane s plakası aldı.bu s plakaları muhasebe kaydı nasıl yapmalıyım ve amortisman ömrü kaç yıldır.bana acil yardımcı olursanız sevinirim.tşk.
Selamlar
Soru güzel ve özellikli.Aslında bu sorunun ayrı bir başlıkta sorulmasında bana göre yarar var.güzel bir soru,arada kaynamasına üzülürüm.
biraz araştırmaya çalıştım fakat kesin yorumlara veya örneklere rastlayamadım.genelde s plaka satışıyla ilgili örnekler buldum.
Ancak kendi yorumumu yazabilirim.
S plaka, özellikli bir plakadır ve araç değerinden ayrı olarak kendi değeri vardır.Aracın haricinde sadece plakanın alınması bana göre HAKLAR kabul edilir.Demirbaşta belki olabilir ama haklar hesabı şu anda bana daha mantıklı gelmektedir.plaka şeklinde bir amortisman ömrü bulamadım.Fakat hak olarak kabul edilirse 5 yıldan %20 oranı olduğunu söyleyebilirim.plakalar için araç alımında büyük ihtimalle araçlar plakasız alınacakve plakalar monte edilecektir.yine amortisman olarak araç bedelinin ayrı,plakanın ayrı şekilde takip edilmesini gerektiğini düşünüyorum.her ikisi de birbirinden bağımsız ayrı bir değeri vardır ve ayrı ayrı satılabilir. Bir yorumda plaka satışınında noter devrine tabi olduğu ve ayrılaca faturalandırılması gerektiği belirtilmiştir.
yine söylemekte yarar var,kendi yorumum böyledir.
Saygılar