Demo Amaçlı Kesilen E-İrsaliye

muku82

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Eyl 2007
Mesajlar
266
Konum
BURSA
Arkadaşlar Merhaba,
Firmamız yeni e irsaliyeye geçti ve cihaz satışı yapan bir firmadır. Bu cihazların tanıtımını yapmak için bir fiil firmalara sevk ediliyor ve demo amaçlı olarak irsaliye kesiliyor. Şimdi e irsaliyede demo amaçlı da kesilse bu irsaliye ile ilgili cihaz stok programımızdan çıkıyor, bu durum sistemsel bir sorun mu yoksa uygulamamızda bir eksiklik mi var? Satışı henüz gerçekleşmemiş ve firmadan sadece tanıtım amaçlı çıkmış. Biz durumu sadece demo amaçlı bir e irsaliye ile mi sevk edebiliriz?( firma çalışanları elinde genel bir yazı taşısa olur mu?
Bu konu dışında garanti kapsamında tamir amaçlı gelen ürünler de oluyor? Stok listemizde xxxx böyle bir ürün yok bitmiş stok listemizi eksi bakiyeye düşürüyor. Yolda bir sıkıntı yaşamamak adına tamir amaçlı gelen üründür adı altında e irsaliye kesmek istiyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz?
 
Merhaba

1-Demo amaçlı sevk edilen cihaz için e-irsaliyede tanıtım amaçlı şeklinde düzenlenmesi icap eder.(yol denetiminde irsaliye istendiği zaman genel yazı geçerli olmaz ceza uygulanır.)
2-Tamir bakım için gelen ürünlerde tamir ya da bakım amaçlı şeklinde e-irsaliye düzenlenir.
3-Stok programı aldığınız firma ile irtibata geçmeniz faydanıza olur.
 
Üst