Denetim Sınavı Hakkında ( 7-8 Temmuz smmm sınavı )

Üyelik
30 May 2007
Mesajlar
31
Arkadaşlar, bir çok sitede denetim dersine hangi kitaptan çalışalım diye bir yaygara kopmuş gidiyor. Bende en son yapılan SMMM sınavlarında denetim mağduruyum. Genel kanı SPK 22 nolu tebliğden sordular diye hep sanki SPK 22 nolu tebliğden sorulacakmış gibi bir görüş hakim. Oysa 2005 kasımda yapılan sınavda tamamen 3568 den sormuşlar ve yine herkes döküldü tabi ama ondan sonra tekrar eskisi gibi sormaya başladılar. Bilmiyorum SPK 22 nolu tebliğe bakan oldumu acaba ama A4 kağıdına 12 puntoda tam 300 sayfa ve olağanüstü ağır bir dili var. Oysa en son denetim sınavından geçenlerin kaç tanesi SPK 22 NOLU Tebliğe baktı. Kesinlikle yüzde 3 üçü bile değildir. Bu alanda en iyi kitap bence ömer dumanın denetim kitabı. İçinde ne arasanız var.. Herkese tavsiyem bu kısıtlı dönemde başka başka kaynak arayışı yerine zaten çalışmış olduğunuz ömer dumanın denetim kitabına çalışın. Bende öyle yapıyorum ama bir yandan 22 nolu tebliğin en son sayfalarındaki EK lere çalışıyorum .Çünkü oradaki ekler koskocaman tebliğin resmen bir özeti. Bunu sakın göz ardı etmeyin.
 
Ynt: Denetim Sınavı Hakkında ( 7-8 Temmuz smmm sınavı )

Arkadaşlar benim gözlemlerim soruların artık monografiye dönüşmesi şeklinde.Direkt cevap yerine yoruma açık cevaplar vermemizi istiyor ve bilgimizi sınıyorlar.Benim bu dersten geçen biri olarak tavsiyem 3568 ile SPK arasındaki farkları kesin olarak bilmeniz ve soruları iyi analiz edip cevaplandırmanızdır.Tesmer'den çıkan Ömer Duman'ın kitabını aramama hatta kendisine ulaşmama rağmen temin edemedim.Kolay kolay bulabileceğinizide sanmıyorum.Celal Kepekçi,Nejat Bozkurt ve Yurdakul Çaldağ tavsiye edebileceğim kaynaklar.Denetim riskleri ve azaltılmasına yönelik yapılması gereken çalışmalarda bence önemli bir konu.Gözardı etmemenizi tavsiye ederim.Herkese başarılar.
 
Ynt: Denetim Sınavı Hakkında ( 7-8 Temmuz smmm sınavı )

spk bilmem kaç diye düşünmeyin denetim genel bir süreç o süreci ögrenince oluyor , ben çok çalışmıştım 50 aldım ki sınavda iki sayfa dolu olarak yazdım çünkü her yerden bir bilgi yazabiliyorsunuz bilgi yerine yorum soruldugu için ama 50 almışım.
bence nejat bozkurt un kitabı güzel ben ünide onu okumuştum ayrıca tesmerin kitabındaki soruların cevabı nejat hocanın kitabı ile bire bir aynı.


www.entelektuel.com/denetim.pdf

www.entelektuel.com/denetimnotlari.pdf

http://www.entelektuel.com/muhden.jpg


http://www.entelektuel.com/mart2007.html
 
Ynt: Denetim Sınavı Hakkında ( 7-8 Temmuz smmm sınavı )

arkadaşlar son sınavda 50 alıp geçenlerdenim. Ama hiç bir şekilde geçeceğimi tahmin etmiyordum. Kaynak olarak herkesin elinde olan islam çankayanın kitabına çalıştım sadece. Cevaplarda kesinlikle biraz kafamda kalan bilgilerle kendi yorumumu yazdım. inanınki hiç beklemiyordum geçeceğimi. Tavsiyem cevapları tam olarak da yazsanız bile birazda kendi yorumunuzu katmanız. Şimdiden bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Denetimden sınava gireceklere allah kolaylık versin diliyorum.
 
Ynt: Denetim Sınavı Hakkında ( 7-8 Temmuz smmm sınavı )

demek oluyor ki arkadaşlar denetimden 50 nin üzerinde alan yok. eğer varsa yazsınlar.
 

Benzer konular

Üst