Denetim

özlem...

Katkı Sunan Üye
Merhaba,
Denetim firmalarında çalışan arkadaşlar var mıdır aramızda? Denetim firmaları smmm belgesi istiyor mu? Çalışma saatleri nasıl? Memnun musunuz? Bu konuda bilgi verir misiniz?
İyi çalışmalar

Ynt: Denetim

smmm belgesi istemiyorlar. ama bilirsin pazarın kaymağını yiyen ymm ler var bunlar smmm belgesi istiyorlarki imzaları onlara attırsınlar parayı kendileri alsın.

ben ymm yanında çalışmıyorum ama çalışan bir arkadaşım var smmm stajı görüyor ve asgari ücret alıyor.

Firmaları denetime giden denetçiler oluyor ya., bunlar belgeli kişiler mi acaba yoksa belgesini yakında alacak olanlarıda gönderirler mi? Ben bir şirkette çalışırken, ymm denetim firmasından 2 kişi gelmişti. Günde atıyorum 2 şirketin denetimini yapıyorlarmıs. İyi de para alıyorlardı. Çok memnundular hallerinden. Tabi o zamanlar ben smmm olmayı aklımdan bile geçirmediğim için hiç sormamıştım. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

özlem... ' Alıntı:
Firmaları denetime giden denetçiler oluyor ya., bunlar belgeli kişiler mi acaba yoksa belgesini yakında alacak olanlarıda gönderirler mi? Ben bir şirkette çalışırken, ymm denetim firmasından 2 kişi gelmişti. Günde atıyorum 2 şirketin denetimini yapıyorlarmıs. İyi de para alıyorlardı. Çok memnundular hallerinden. Tabi o zamanlar ben smmm olmayı aklımdan bile geçirmediğim için hiç sormamıştım. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

bu kişiler genelde smmm stajı yapan kişiler oluyor ...

ben denetim firmasında çalışıyorum,

ben smmm oldum martta ama firmada çoğu çalışan stajer, ben tavsiye etmiyorum çok yorucu ve sıkıntılı bir iş...

çevren varsa kesinlikle defter tut derim, bunu benim kişisel fikrim.daha çok para kazanırsın tabi çevren varsa....

sonuç olarak kendi işin gibisi yoktur. biyerde mesai saatlerin var. biyerde ne istediğin ve nekadar çalışman gerektiğine senin karar vermen var.

valla en güzeli bir yerden parayı götürüp (yanlış anlaşılmasın;sayısal - piyango - iddaa v.s) hiç çalışmamak ama :)
tabiki becerebildikten sonra kendi işinde caizdir.

Bağımsız denetim firmalarında arkadaşlar ayrıntılı bilgi verebilirler mi acaba. Sınavı kzandıktan sonra ne kara süre ile bağımsız denetim şirketinde çalışmak gerekiyor. Bu unvanları nasıl alabiliyoruz? (denetçi yard, denetçi v.s)