Dernek Genel Kurulu Hakkında

Üyelik
27 Nis 2006
Mesajlar
15
iyi günler kolay gelsin.
bir dernek kurduk ve bu derneğin genel kurul toplantısını yapacağız. fakat daha önce hiç böyle bir işle uğraşmadığımız için yabancılık çekmekteyiz. dernekler müdürlüğünü aradığımızda sadece genel kurul sonrası istenen evrakları söylemekte ve detaylı bilgi vermemektedirler. nettede baya araştırdım ama açıkça bir bilgiye sahip olamadım.sadece genel kurul sonrası istenenen evraklar;
1-genel kurul toplantı tutanağı
2-genel kurul sonuç bildirimi
3-hazirun cetveli
bilgisi olan kişilerden ricam dernekler için genel kurul sonrası hazırlanan genel kurul toplantı tutanağı ve hazirun cetveli örneği elinizde varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
İyi günler ismailyardim.

Dernek genel kurulu yapabilmeniz için öncelikle yönetim kurulunun genel kurulun yapılacağı tarihi, yeri ve gündemi belirten bir karar alması gerekir.
Genel kurul kararı en az 15 gün öncesinden yerel bir gazete ilan edilmeli veya posta yolu ile üyelere bildirilmelidir.

hazirun listesi : dernekte oy kullanmaya yetkili kişilerin ad ve soyadlarının bulunduğu imza sütunu da olan bir listedir. Bu listeyi kendiniz hazırlacayacak ve genel kuruluna katılan üyelere bizzat imzalatacaksınız.

Genel kurul toplantı tutanağı :Genel kurul yapılırken gündem gereği yapılan işlerin bir tutanak halinde hazırlanmasından ibarettir. Bunu da genel kurul yapılırken hazırlayacaksınız.

Genel kurul sonuç bildirimi : www.dernekler.gov.tr adresinde mevcuttur.İndirip usulüne uygun dolduracaksınız.

Hazırladığınız bu evrakları genel kurulu izleyen 30 gün içinde dernekler masasına vermeniz gerekir. Aksi takdirde cezai işlem uygulanmaktadır.
 
Dernekle İlgili Formlar

İyi günler ,

Bizde haziran ayında yeni bir dernek kuruluşu yaptık ve Aralık ayında ilk genel kurulu yapacağız.

İlk genel kurulda oy çoklu sağlanamadığında ikinci toplantı tarihine kaldığına dair hazırlanması gereken tutanak, hazirun cetveli, toplantı tutanak örneği gibi dernekle ilgili kullanılan, fakat www.dernekler.gov.tr bulunmayan formlar ve örnekler varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden çok Teşekkürederim.

Hakan AYDIN

[email protected]
 

Benzer konular

Üst