fonradar

Dernekler

Üyelik
29 May 2006
Mesajlar
32
cevaplar için şimdiden teşekkürler .

EKİM AYINDA dayanışma yardımlaşma derneği kurduk . bu derneklerle ilgili vergi dairesinden bir işlem yaptırmadık . dernek ofisi kiralık. kira stopajını bildirmemiz gerekiyor mu , derneklerle ilgili vergi dairesinde nasıl bir işlem yapılması gerekir.
 
sayın yazgan derneklerde şirketler gibi tüzel kişiliktir dernegin kurulduguna dair elinizde bulunan evraklarla ve kurucu üyelerin ikametgah nufüs suretleri ile sınırları içerisinde bulundugunuz vergi dairesine basvurup mükellefiyet kaydınızı yaptırmanız gerekir

saygılarımla
taner öztürk
 
dernekler

deama bu derneğin hiçbir ticari faaliyeti yok ki. sadece kira stopajından dolayı vergi kaydını açtırmam gerekmez mi ?
 
kira stopajı için vergi dairesinden vn olmanız gerekir yoklamaya gelecek olan memura sadece gv stopaj mükellefiyeti açtıracaksınız
 
dernekler vergiden muaftırlar..ama genellikle işletme defteri tutarlar.işe başlama formu doldurup vergi dairesine verin.bu formda mükellefi olduğunuz vergiyi(stopaj) işaretleyin.yoklama esnasında bu tekrar deklare edilir.
 
Dernek veya vakıflar kurumlar vergisi mükellefi değillerdir. Dolayısıyla bunlar adına mükellefiyet tesis edilemez.
Ancak, derneklere ve vakıflara ait veya bağlı olarak faaliyet gösteren iktisadi işletmelerce elde edilen kazançlar üzerinden tarh edilecek kurumlar vergisinin muhatabı anılan iktisadi işletmelerdir.
Dolayısıyla kurumlar vergisi mükellefi olacaklar da bu iktisadi işletmelerdir.
 
dernekler konusu ile ilgili bir sorum olacaktı.
arkadaşlar defterini tuttuğum bir dernek lokal açmak istiyor
dernekler kanununa göre lokal açma iznini almak üzereyiz.işlem son aşamaya geldi.
Benim tereddütlerim bundan sonra vergi dairesine ne gibi işlem yapacağız.
tutulacak defter ne olacak derneğin daha önceden tastik edilmiş işletme defteri var lokal için ayrı bir defter tastiğine gerek varmı, varsa hangi defterler tutulacak.
kısacası vergi yönünden yapmam gerekenler neler

bilen veya uygulayan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
 
derneğe ait veya bağlı bir iktisadi işletme sözkonusu..bu durumda kurumlar vergisi mükellefi oluyorsunuz..bu yüzden yevmiye defteri envanter defteri tasdik ettirip;defteri kebir tuatcaksınız.normal olarak nasıl mükellefiyet tesis ettiriyorsanız burdada aynı işlemler sözkonusu..
 

Benzer konular

Üst