Ynt: Dershane Öğretmenlerinin İşe Girişi ve Ücretleri
Mrb cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Benim takıldığım konu şurası. Ek ders ücreti geçen yıl için saatlik 5 ytlymiş. Bir dershane öğretmeni haftada 20 saat ders+ 10 saat ek ders olmak üzere toplam 30 saat derse girebiliyor. Bu durumda verilmesi gereken ücret 5 ytl x 30 saat haftalık yani. Dershanelerle ilgili kanunun 9, maddesinde iş kanunundaki çalışma süresinden az olmayacak diyor. işkanunundaki sürede haftalık 45 saat. bu durumda arada haftalık 15 saatlik eksik çalışma oluşuyor. bunu birkaç arkadaşla görüştüm Yaptıklarının doğru olup olmadığını bilmemekle beraber şöyle yaptıklarını söyledir
30 saat(1 haftadaki çalışma süresi) x 4 hafta / 7,5 saat (günlük çalışma süresi)=16 iş günü
üzerinden ssk bildirimi yapıldığı geri kalan gün içinde eksik gün bildirimi düzenlenip ekine de her ay meb ile yapılan sözleşme örneği koyulduğu. yalnız böyle yaptığınızda hafta sonu tatili hesap edilmemiş oluyor. Ve bazı öğretmenlerin eksik gün sebebiyle sorun çıkarıdğını da duydum. Asgari ücret üzeirnden 30 gün gösterilemsi durumunda ise ücretin öğretmenlere verilen ders saati ücretinden eksik olması dolayısıyla ssk tarafındanda ceza yazılıyormuş. Sosyal yardımlara gelince cocuk ve eş yardımı veriliyormuş kamu kurumunda yani maaşa bunu da eklemem lazım. Yalnız bu sosyal yardımlardan gv kesintisi yapılmıyormuş. Lütfen bu konu hakıkıda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olsunlar