fonradar

Devamsızlık..

Üyelik
26 Kas 2010
Mesajlar
11
devamsızlıktan cıkısta prosedür nedir?2 gun üst üste gelmeyen personelin 3 gün işe gelmesinde geçerli bi neden için süre verilir mi?çıkış ne zaman gerceklerstırılır.bu konuda bilgisi olan arkadaslardan yardım beklıyorum.ıyı çalısmalar.
 
Ynt: Devamsızlık..

Bildirimsiz fesih de Fesih hakkını doğuran haller;

İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki iş günü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç iş günü işine devam etmemesi.

Madde hükmünde belirtilen "bir ay içinde iki defa"ve"bir ay içinde üç iş günü" devamsızlıkta ayın başlangıcı ilk devamsızlığın gerçekleştiği tarih olarak esas alınacaktır.

İşçinin kayıtlı adresine bir yazı gönderilerek devamsızlık nedeninin sorulması, eğer uygun bir mazeret ileri sürüyor ise bu durumu belgelendirmesi istenir.Devamsızlık yapılan her gün için ayrı ayrı üzerinde şahitlerin imzasını taşıyan tutanak düzenlenir.Bu tutanakla işveren devamsızlık yapan işçiye bildirimsiz fesih hakkını kullanabilmek için ispat yükümlülüğünü böylece yerine getirmiş olur...
 
Üst