Devir Kdv

merhaba ben size bir şey danışmak istiyorum. önceki dönemlerde kdv beyannamesine devreden kdv yanlış yazılmış ve ödeme çıkmıştır ve fark edene kadar böyle devam etmiş. ödeme çıkan bu kdv lerde yatırılmıştır. ancak şimdi hesapları kapatırken ödeme çıkmamamsı gerektiği için 190 hs. fazla bakiye veriyor ne yapmamı önerirsiniz.

hatanın yapıldığı dönemden başlayarak hepsine düzeltme beyanı vermek zorundasınız. düzeltme beyanlarına ilişkin vereceğiniz dilekçede bunu açık şekilde anlatmanız gerekmektedir. İnceleme söz konusu olabilir.

devredev kdv

Düzeltme bayannamesi verip ödemeyi düşürür yada devredeni artırısanız defterleriniz incelemeye istenir.

Evewt Sn. Özkan 'ın da haklı olarak belirttiği gibi eğer mükellef lehine bir düzeltme beyanı verirseniz vergi daireleri otomatik olarak incelemeye sevk ediyor. Bunun değip değmeyeceğine mükellefin karar vermesi bence en doğrusudur.

peki kdv düzeltme beyanı vermedik diyelim 360 hesapta fazla ödeme görünüyor onu ne şekilde kapatmam lazım sizce

kdv tahakkuklarını beyanlarınıza göre yapılıp .190 da kalan bakiyeyi kanunen kabul edilmeyen gider yazılabilir diye düşünüyorum

fazla ödenen vergi tahakkuk edecek diğer vergilerden mahsubu mümkündür konuyu idare ile detaylı görüşmenizde fayda var sanırım

fazla ödenen vergini başka bir vergiye mahsup edilebilmesi için kdv ye düzeltme vermek gerekir bu işlem ise başlı başına inceleme riski doğurur.bu yola başvurursanız çok büyük bir ihtimalle incelemeye gidersiniz

mesaj konusu

merhaba... kdv beyannamelerini dilekçeyi ayrıntılı şeklide yazıp doğrusunu
yeniden bugüne kadar tanzim edip düzeltme dilekçesi ekinde vereceksiniz
tabiiki inceleme olacak ama korkulacak şekilde değil defteri isterler ve her ayın icmalini isterler dosyaya koymak için defteride ıspat için isterler
bakıp geriye verirler fazla ödemelerinizi dilekçe yazıp diğer ödemelerinizden mahsup edilmesini isteyeceksiniz.bu hatayla sehven yapılan bir yanlışlık olabilir.

Günaydın,
Sn. Özlü'nün belirttiği kadar basit değil işler. KDV incelemesi yaparken matrah farkı bulabilir. ayrıca küçük bir hatırlatma; sehv ile hata aynı anlamdadır.