Devir Teslim Tutanağının Düzenlenmemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan expert
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçen yıl ticareti terkeden bir mükellefime teslim etmiş olduğum 2005-2006 yıllarına ait defter ve evraklarını teslim almadığını söyleyerek tekrar bana geldi.Aramızdaki sevgi ve samimiyete güvenerek evrak teslim tutanağı düzenlemeden teslim etmiştim evraklarını.Ben teslim ettiğimi o ise teslim almadığını söylüyor.Ne gibi bir yol izlemem gerekir,ileride mahkemelik olursak neler yapmam gerekir?Cevap verecek ve yol gösterecek meslektaşlarıma çok teşekkür ederim.

Ynt: Devir Teslim Tutanağının Düzenlenmemesi

Sevgili EXPERT
Mükellefin muhasebeye ilişkin işlemleri yani ticari defterleri sizin büronuzda tutuluyor idiyse ve beyannamelerini bizzat siz şifrenizle büronuzdan gönderiyor idiyseniz işiniz zor. O defterleri mükellef size teslim etmiştir.

Mutlaka devir teslim tutanağını düzenlemeniz ve bir suretini de bağlı bulunduğunuz Odanıza vermeniz gerekirdi.

Siz madem defterleri teslim ettiniz, o halde bu konuda ısrarcı olmalısınız.
Ayrıca mesajlarınızın altına adınızı, soyadınız ve unvanınızı yazmanızı dilerim.

SMMM Gökhan Dede

Ynt: Devir Teslim Tutanağının Düzenlenmemesi

gokhandede ' Alıntı:
Mutlaka devir teslim tutanağını düzenlemeniz ve bir suretini de bağlı bulunduğunuz Odanıza vermeniz gerekirdi.

Merhaba ;

Ticareti terk eden ile mükellef ile yapılan evrak teslim tutanağının bir suretini odaya bildirme zorunluluğu olmaması gerekir diye düşünüyorum.Sorulan soru ;

expert ' Alıntı:
Geçen yıl ticareti terkeden bir mükellefime..........

olduğuna göre.

Ama meslek mensubu değişikliğinde düzenlenecek devir teslim tutanağında tabi ki durum farklı.