Devlet Okulu mu ? Özel Okul mu ?

ceres

Tanınmış Üye
Üyelik
18 Mar 2007
Mesajlar
1,129
Konum
istanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Çocuğum bu sene ilkokula başlayacak Allah nasip ederse,
3 yaşından beri özel bir anaokulunda okuyor.Fiyat olarak bayağı yordu beni ama küçük çocuk,başka bir okul seçeneği düşünmedim, iyi bakılsın istedim, fiyata bakmadım, yaşı küçük olduğu için.
İlkokul çağı da geldi çok şükür, benim gönlüm devlet okulundan yana ama arkadaşlarım en iyi eğitim özel okullarda diyorlar.
Bakıyorum tekli sistem eğitim veren okulda yok yakınlarımda (sabahtan - akşama kadar) .
çalıştığım için sabahçı/öğlenci olması bana uymuyor.Ayrıca tekli sistem eğitim çocuk için çok daha iyi.
yine araştırmalarıma devam edeceğim tabi.
ama sizlerin bu konuda ki görüşlerini merak ediyorum; devlet okulu mu ? özel okul mu ?

ingilizce eğitimini düşünmeyin, benim için çok önemli, devlet okuluna da gitse muhakkak özel ingilizce dersi aldıracağım.

ve okul tavsiyeniz var mı ?

tşk...
 
En hassas olduğum konudur eğitim.Genelde malesef optimum seviyeyi yakalayamadık.bu gidişle de zor görünüyor gibi,yeni anlayışlara dolayısıyla reforma ihtiyaç var görünüyor(şahsen)
Mesajınızdan anladığım,
a-düz soru,devlet okulumu,özel okul mu sorusu ile
b-tekli sistem üzerinden devlet mi,özel mi
soruları ortaya çıkıyor.
(3 çocuk babasıyım 3 de devlette okudu(biri ünversiteyi bittirdi,diğer son sınıfta,üç numarada 7 sınıfta) ilk öğretimde en büyük avantajımız öğretmenlerimiz oldu,gerçekten çok kaliteli öğretmenlerdi Allah onlardan razı olsun.
Özel okullarda da kalite var ama bu noktada kaliteli öğretmen ve okulun eğitim seviyesi ile ilgili araştırma yapmalısınız.)
 
Maşallah Şeref Bey, çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır.
bende 2. üniversitemi yeni bitirdim, Yani eğitim benim içinde çok önemli.
Özel okullar bana sadece para tuzağı gibi geliyor ama çevremde öyle büyük bir yanılgı var ki ; özel okul=iyi eğitim şeklinde.
çocuğumu da hiçbir şeyden mahrum etmek istemiyorum.
tekli sistem, ve iyi bir okul öğretmeni en iyi çözüm galiba.
zaten orta halliyiz, aynı eğitimi alacaksak çokta maddi olarak kendimizi paralamaya gerek yok sanırım.
Çalışan anne olunca çok zor işte. Elim hep çocuğumun üzerinde olsun istiyorum.
İşyerimin bitişiği ilkokul.İnşallah seneye tekli sisteme geçerse okul, sorunumu tam manası ile çözmüş olurum.

3 yaşından beri ingilizce ve santranç eğitimi alıyor zaten, ingilizce eğitimine devam ederim.

Allah gönlümüze göre versin İnşallah.

Yorumlarınız benim için çok değerliydi,

Saygılarımla...
 
(Elden gelen gayreti gösteriyoruz,eğitimli bireyler olsun diye ev alamadım)
Ben eğitimci değilim ama fazla söze haçet yok eğitim birinci önceliğimiz olmalı.
Mevcut eğitim sistemimiz iyi vatandaş yani iyi insan yetiştiremiyor,artı istisnalar dışında,genelde alanında çok kaliteli bireyler de yetiştirilemiyor,elbette bunların çeşitli sebebleri vardır,buna uzmanlar çözüm bulmalı,
Genel manada eğitim sisteminin bütünlüğü içinde yer alan 1 ci husus müfredat(buna optimumum seviyede olması gereken uygun ve yeterli bilgi diyelim)2 ci husus bu eğitimi verecek öğreticiler/öğretmenler,3 sü de eğitimin sürdürüldüğü koşullar ve sağlanan imkan/destekler ,okul-aile-çevre vs.
Öğretmen ya da akademisyenler yönünden önce bunları yetiştiren kaliteli öğretmen ve akademişyenlere ihtiyaç var, ve bu iş sadece ve sadece okulu bitir, kps yi kazan,çekilen kura da çık ve yerleş/yerleştir şeklinde olmamalı.Baştacımız olan öğretmenler özel olarak yetiştirilmeli,devlet bu konuya azami özel önem vermeli ve gayret göstermeli,hatta topluma "örnek insan"olarak kazandırmalı.Yanlış anlaşılmasın simdi kaliteli öğretmenler yok demiyorum,neden daha fazla olmasın,elbette bu azlığın sebebleri var, önce o sebebleri ortadan kaldırmak gerekir.
Öğretmen özel olarak yetiştirilmeli,alanını her bitiren/diplomayı alan öğretemen olamamalı(uygun kriterler olmalı)öğretmen olduktan sonra da bu kimse hayatını bu mesleğe adamalı,adayabilmesi için de bu kimsenin öğretmenlik uğraşısı dışında,hiç bir uğraşısı olmamalı,bunun içinde ekenomik yönden başta maaşları çok yüksek olmalı örneğin başlangıçta en az 5.000 tl. + başka imkanlar sağlanmalı,neden olmasın?
 
Son düzenleme:
Üst