Devlete Vergi Ödemeli miyim ?

stajer66

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Tem 2005
Mesajlar
376
Konum
Ankara
arkadaşlar aşağı da ki sorulara cevabınız ne olurdu ?

1-Benim verdiğim para ile bir kaç devlet memuru daha kamu sektöründe işe alınsın sonra benim verdiğim maaş ile yapması gereken işi benden rüşvet alarak yapsın diye mi vergi vermeliyim.

2- Ben yol, köprü, okul, hastane yapılsın diye verdiğim vergi bir kaç şirkete peşkeş çekilsin sonra o hastanede çalışan doktor benden aldığı para yetmemiş gibi (vergi) bir de bıraç parası alsın diye mi vergi vermeliyim.

3- Yoksa benim verdiğim vergiler ile yattığı yerden maaş alan devlet memurlarına biraz daha zam yapılsın diye mi?

4- Ha birde gece gündüz uyumadan yemeden içmeden alımın teri ile kazanıyorum ve devlet bana diyor "sen çalış ben yiyeyim" yedirmem kardeşim yedirmem çünkü ben o parayı çok zor kazanıyorum sonra ben o parayı kazanırken hatırımın geçtiği 4 tane işçiyi biraz fazla çalıştırarak veya hatırımın geçtiği dört tane hammaddeciye uzun vadeli dört tane çek göndererek kazanıyorum onu da yukarıda ki kişilere yedirmem. Ha şunu da biliyorum "Helal kazanç vergilendirilmiş kazançtır." ama ben vergi vermem
 
Sevgili Arkadaşım

1. Sana Kesinlikle Katılmıyorum
2. Vergi almayan bir ülke göster
3. Rüşvet bizden kaynaklanan bir felakettir. Zamanında alıştırılmayacaktı.
4. Hükümdara sormuşlar neden zalimsin, Hükümdar sormuş ortama ayak uyduruyom...
 
Merhaba,
Eğer stajyer bir meslekdaşımız ben vergi vermeyeceğim diyorsa, SM veya SMMM olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Başka söyleyecek bir laf bulamıyorum.
 
sayın kariyerim3568, başkan ve komutanım ilk önce ilginizden dolayı teşekkür ederim. Sonra şunu belirtmek istiyorum. Bu düşünce benim düşüncem değildir. Ama ben de zamanı gelince böyle düşünürmüyüm düşünmez miyim bilmiyorum. İnşallah devlete ve millete karşı sorumluğumu tam yerine getiren bir meslek mensubu olurum. Zaten hedeflerim arasında birisi de herşeyi resmi olan bir firmada çalışmaktır. Yukarıda bahsettiğim sözler ise bir vergi mükellefi olan gerçek kişinin aklından geçenlerdir. Bende bu düşünceye verilemesi gereken cevabı sordum.
 
Merhaba,
Bu açıklaman ile beni rahatlatmış oldun. Bir meslekdaşımın ben vergi vermeyeceğim diye açıkça yazması beni çok üzmüştü.

Yukarıda bahsettiğim sözler ise bir vergi mükellefi olan gerçek kişinin aklından geçenlerdir. Bende bu düşünceye verilemesi gereken cevabı sordum.

Vergi verilmeden okullar nasıl yapılacak, yollar nasıl yapılacak. Mutlaka bir takım yolsuzluklar ve rüşvet gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkacaktır. Bizim oy verdiğimiz meydanları doldurup tezahürat yaptığımız insanlar köprü, yol, hastane inşaat gibi işlerden büyük yolsuzluklar yapmaktalar. Fakat ne yazıkki bunlar yargıya hesap vermemekte, kendi kendilerini (nasıl aklamaysa) aklamaktadırlar. Ben bu güne kadar parti mitinginde halkın dokunulmazlık için bağırdığını hiç duymadım. Bireysel olarak bağıranlar ise ne yazıkki güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırılmaktalar. Siyasete bulaşmış olan yolsuzluk sona erdiği zaman tüm alt kademelerdeki yolsuzluklarda sona erecektir.

Biz rüşvet vermezsek rüşvet kalmayacaktır. Biz vergimizi tam ödersek görevini yapmayan memura sen benim ödediğim vergi ile maaş alıyorsun, bana hizmet etmek zorundasın diyebiliriz(ve ben bunu göğsümü gere gere söylemekteyim bununlada gurur duyuyorum).

Devlet ekonomiden elini çekmedikçe KİT'lerin BİT'lerin sübvansiyonu ne yazıkki bizim ödediğimiz vergilerle yapılacak. Son zamanlarda artan özelleştirmeler sona erdikten sonra gereksiz personel istihdamı sorununun azalacağını umuyorum.

Bizlerin yapması gereken, mükelleflerimize yasal görevlerini layıkıyla yapmaları için telkinde bulunmak, baskı yapacak oluşumların içinde yer almak ve sorunların çözümüne katkı sağlayacakgörüşlerimizin siyasi iradeye ulaşmasını sağlamak olmalıdır.
 
Üst