uyumsoft

Devreden Kdv Farkının Düzeltilmesi Nasıl Yapılır.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeynocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi çalışmalar
bir konuda yardımlarınızı bekliyorum sorum şu: beyannamedeki devreden kdv ile kayıtlardaki devreden kdv 0,98 kuruş kadar eksik beyanname ile eşitlemem için nasıl bir kayıt yapmam gerekir şimdiden tşk ederim

Ynt: devreden kdv

beyanname ve kayitlarinizda ki kdv rakamlarini tekrar gozden gecirebilirsiniz

Yada 679/689 nolu hesap

Ynt: devreden kdv

aradaki farkı, kayıt düzenine göre 689 veya 679 hesaplara atın.
190 hesabı bu şekilde düzeltin, ama mesela 689 hesaba yazdığınızda, bu rakamı KKEG olarak matraha ilave edeceksiniz. Normal gider değil çünkü

-----/------
689
KKEG
190
-----/------

yada

-----/-------
190
679
-----/-------

Ynt: Devreden kdv farkının düzeltilmesi nasıl yapılır.?

her ay sonu kdv tahakkuk maddesi yapıp 191 ve 391 hesapları ters kayıtla kapatırken bu maddedeki devreden kdv yi beyannamedeki devreden kdv ile aynı duruma getirmelisiniz bunu yaparken beyannamenin otomatik hesapladığı 391 hesap ile sizin 391 hesap arasında 1-2 kuruşluk farklar olacaktır bu durumda bu farkarı da KKEG veya uygun bir alacak hesabı ile düzeltebilirsiniz.

aynen bende kuruş farkı olduğunda alacak veya borç kalanı durumuna göre 679 ve 689 no lu hesaplardan uygun olanını kullanıyorum.

Merhaba
Faturalarda ki matrah ve kdv tutarlarında sorun olmamasına rağmen luca programı kdv beyannamesinde %18'lik kdv'yi 1 kuruş fazla hesapladı ve daha önce indirim konusu kdv'nin ilavesi kısmına attı, bende elle düzelttim 1 kuruşu sildim ama kdv tahakkuk kaydı yapınca, muhasebe kayıtlarına göre aldığı için 190 ve 391 arasında 1 kuruşluk uyuşmazlık oldu, 679 veya 689 hesapla mı düzeltmek gerekiyor ?

Merhaba
Faturalarda ki matrah ve kdv tutarlarında sorun olmamasına rağmen luca programı kdv beyannamesinde %18'lik kdv'yi 1 kuruş fazla hesapladı ve daha önce indirim konusu kdv'nin ilavesi kısmına attı, bende elle düzelttim 1 kuruşu sildim ama kdv tahakkuk kaydı yapınca, muhasebe kayıtlarına göre aldığı için 190 ve 391 arasında 1 kuruşluk uyuşmazlık oldu, 679 veya 689 hesapla mı düzeltmek gerekiyor ?
Luca için manuel düzeltme yapmayın. Yinede fark olursa dediğiniz gibi 679-689 hesaplara atarsınız.

Luca için manuel düzeltme yapmayın. Yinede fark olursa dediğiniz gibi 679-689 hesaplara atarsınız.
Matrahtan kdv hesaplayınca hesap makinesi ile düzeltme yaptığım gibi veriyor, ilave kdv bölümünü sildim gönderdim, bir sorun olur mu ? Aslında faturalarda bir sıkıntı yok ama neden böyle fark veriyor anlamadım, ilave edilecek kdv'lik bir durum yok aslında, şimdi hem 391 hemde 190 hesapta mı yuvarlama farkı hesaplamak gerekiyor ?
391 a
689 b

190 b
679 a mı yapmak gerekiyor ? 1 kuruşluk fark için ?