Devreden Kdv Sigorta Mahsubu

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba

Devreden kdv ler sigorta borcuna mahsup edilebilir mi ?

iade alacağı kdv mi yoksa devreden mi acaba aşağıda bahsedilen ?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 88 nci maddesinin 13 ncü fıkrasına göre, işverenlerin sigorta prim borçlarını katma değer vergisi iade alacağından mahsubu suretiyle de ödenebileceği hükmü getirilmiştir.
Buna göre ertelenen söz konusu ödemelerden Ekim ayının sonunda ödenmesi gereken 2016 yılı Aralık ayına ilişkin sigorta primi tutarını, KDV mahsubu yoluyla ödemek isteyen işverenler için yasal ödeme süresi 20 Kasım 2017 tarihi olarak dikkate alınacağından, sigorta primlerini KDV mahsubuyla ödeyecek olan işverenler için 20 Kasım 2017 tarihi itibariyle Kurum hesaplarına geçmiş olan ödemeler bakımından ödemenin yasal süresi içinde yapıldığı kabul edilecektir.
Sözkonusu Kanun kapsamında ertelenmiş olan takip eden aylara ait sigorta primlerini, ödemeleri gereken son tarihten itibaren takip eden ayın 20 sine kadar KDV mahsubuyla ödeyecek olan işverenler bakımından da ödemelerinin yasal süresi içinde yapılmış olduğu kabul edilerek işlem yapılacaktır.
Bu haktan yararlanmak isteyen işverenlerimizin ve meslek mensuplarımızın bunun için ya Sosyal Güvenlik Kurumuna ya da ilgili ay ödemesine ait tahakkuk fişi ile Maliye Bakanlığının ilgili dairesine başvurmaları gerekmektedir. Bu haktan yararlanmak için mutlaka Maliye bakanlığının ilgili dairesinin, işverenin KDV alacağından doğan parayı Sosyal Güvenlik kurumu hesabına sigorta primlerinin ödenmesi gereken son tarihi takip eden ayın 20 sine kadar aktarması gerekmektedir.
 
Firmanızın KDV iade işlemleri ile ilgili faaliyeti yok ise devreden KDV ile iade etmeniz mümkün değil.SGK'nın bahsettiği konu da tam olarak bu.Vergi dairesinden KDV iade alacağınız olması lazım.Devreden KDV değil.Saygılarımla..
 

Benzer konular

Üst