diib kapsamında ihraç kayıtlı satışlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eksen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kolay gelsin

diib kapsamında alınan hammadelerin üretime katılıp üretim yapılması sonucunda ihraç kayıt ile teslim yapıldığında hesaplanan kdv kısmının iade alınacak rakamı nasıl belirlenecek
ihraç kayıtlı satış 10000
hesap kdv 1800
toplam 11800
arkadaşlar 1800 iade alınabilryorumu ve üretilen malın bir kısmı diib mal bir kımı kdv li mal iade rakamı nasıl belirlenecek direkt alabilecekmiyiz ve 1800 hesaplanan kdv beyannamade hesaplanan kdv kısmında görünmeyecxekmi çok acil cevap

Ynt: diib kapsamında ihraç kayıtlı satışlar

ihraç kayıtlı satışta yüklenilen kdv yoktur
yani eğer devreden kdv niz uygunsa %18 üzerinden alabilirsiniz

ihraç kayıtlı satışların kdv si hem hesaplanan kdv hemde ihraç kayıtlı teslimler kısmıda görünmelidir.iadesini alabilmeniz için ihraç kaydıyla sattığınız malların yurtdışı edilmesi gerekir.YMM yada noter onaylı yurtdışı çıkış beyannemleri ve ihraç kaydıyla teslimlere ilişkin bir liste düzenleyip devreden KDV var ise vergi dairesinden iadenizi alabilirsiniz

beyannamemde ihraç kayıtlı SATIŞLAR YUTİÇİ SATIŞLAR KISMINDA KDVSİDE HESAPLANAN VERGİ KISMINDA GÖRÜNECEK İHRAÇ KAYITLI FATURANIN %18 KDV KISMINI DEVİR KDVEM VAR İSE MALIN DİİB OLUP OLMADIĞINA BAKILMAKSIZIN ALABVİLİYORUM ANLADIĞIM BUDUR TEŞEKKÜR EDERİM

evet aynen dediğiniz gibi malın DİİB li olup olmaması bişeyi değiştirmez.

HAKAN BEY ÖNCE TEŞEKKÜR EDERİM BİDE Bİ RİCAM OLACAK BU DURUMU NET ANLATAN Bİ KANUN VARMI ÇÜNKÜ FİRMAYA ANLATAMIYORUM VERGİ DAİRESİ İLE SORUN YAŞAMAK İSTEMİYOR

Lütfen forum kurallarına uyarak küçük harf kullanın.