Dışardan Atanan Müdür

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ERDUN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba
Tamamı yabancı sermayeli firma için yabancı firmayı temsilen dışardan müdür ataması yapıldı
Bu kişi firmada sigortalı değil
Bu kişiye herhangi bir ücret ödemesi yapılmıyor ama yine de SGK lı olarak gösterme konusunda tereddütte kaldım
Teorik olarak müdürlük görevi için bir ücret ödenmesi ve SGK gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum
Yanılıyormuyum acaba?

@ERDUN

Dışardan müdürlük ataması şirketle bir iş aktidir. Bu nedenle Sigortalı olarak çalıştırılması gerekir.
Yabanci ortakli sirketlerin
Merhaba
Tamamı yabancı sermayeli firma için yabancı firmayı temsilen dışardan müdür ataması yapıldı
Bu kişiye herhangi bir ücret ödemesi yapılmıyor ama yine de SGK lı olarak gösterme konusunda tereddütte kaldım
Teorik olarak müdürlük görevi için bir ücret ödenmesi ve SGK gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum
Yanılıyormuyum acaba?

Şirketin yabancı ortaklı olması birşey değiştirmiyor. TC sınırları içinde olduğuna göre. TC yasaları geçerli.

Merhaba
Yanılıyormuyum acaba?
Herhangi bir denetimde sigortasız yakanırsa 4a kapsamında sigortalı olmak zorundadır