fonradar

Disiplin Cezaları

mrv

Üyelik
21 Ara 2007
Mesajlar
1
Degerli arkadaşlar; geçici olarak mesleki faaliyetlerden men cezası alınması halinde defter ve belgelere odalara teslim edilir denilmektedir, oda mükelleflere defterleri iade eder veya mükellefin istemesi halinde başka bir serbest meslek mensubunu görevlendirir denilmektedir bu konuda acaba ben başka bir serbest meslek mensubuna teslim edebilir miyim?veya odanın cezası tarihinden itibaren kapanış versem müşterilere kendinize bir muhasebeci tutun desem odaya defterleri vermesem sorumlulugum ne olur.
 
Ynt: Disiplin Cezaları

3568.göre odanın meslek mensubunun görevlendirmesi gerekir.Yani disiplin cezası alan kişinin görevlendirmesi olmaz sanırım.
 
Ynt: Disiplin Cezaları

ceza almış meslek mensubuna böyle bir imkanın verilmesi mantıksız olur zaten,ben geçici olarak mesleki faaliyetten alıkonma cezası alayım defterlerimi x abimin imzası altında kendim tutayım paramıda alayım bana hiç mantıklı gelmiyor aynı zamanda etikte değil(sözüm meclisten dışarı sadece misal veriyorum).
kanun böyle bir duruma mahal vermemek için defterlerin oda tarafından belirlenecek meslek mensubunca tutulmasını veya mükellefin kendi bulmasını istemektedir
 

Benzer konular

Üst