fonradar

Doğrudan Temin de SSK İş Yeri Dosyası,

Yeniyurt

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Haz 2005
Mesajlar
401
İşverenimiz bir okulun yemek pişirme ihalesine giriyor ve ihale alınıyor. Daha sonra okulun bu iş için ayrılan parası bitiyor. ve bu sefer okul Doğrudan temin yöntemiyle (22/D ye göre) hizmet alımını gerçekleştiriyor. işvereni de çağırıyor sözleşme hazırlıyor ve kaşelettirip imzalattırıyor. bunu 2-3 ay ara ile 3 kez yapıyor ve okullar sona eriyor. İhale de teminat falan da yok. Daha sonra ssk bizde o dönemin evraklarını istedi inceledi ve netice de birşey yok tamam dedi tutanaklar imzalandı ve olumsuz bir durum çıkmadı. akabinde 1-1,5 ay gibi sonra 3 adet zarf geldi ssk dan neymiş efendim her sözleşme için ayrı SSK dosyası açılacakmış biz açmamışız. 3000 ytl. ye yakın İPC kesmişler. biz doğrudan teminleri süre uzatımı olarak algıladık. hem bize akabinde düzenlenen 3 sözleşme de gelmedi.. bilgimiz yoktu.
-Doğrudan temin yöntemi ;de şahsen bende yeni öğrendim yada söylenenlere, anlatılanlara göre İdare ye o iş için belli bir meblağ tahsis ediliyormuş, (zaten belli bir limitin üzerine çıkarsa açık ihale yapılması zorunlu imiş) bu meblağ bitene kadar hizmet alımı yapılıyor. bittiğinde ise tekrar. 22/D ye göre Doğrudan temin yöntemiyle Teminatsız Hizmet alım sözleşmesi düzenleniyor..
- benim öğrenmek istediğim bu tip durumlar ile karşılaşan meslektaş yada işverenler varmı ? bunun iptali için bir yol arayış içersindeyiz.. Saygılar sunarım.. iyi günler.
 
Ynt: Doğrudan Temin de SSK İş Yeri Dosyası,

Kimse yardımcı olmayacak galiba..
 
Üst