fonradar

Doğum Borçlanması

Üyelik
22 Eyl 2008
Mesajlar
2
Merhaba,

Ben 18.2.1968 doğumluyum, 42 yaşındayım, ilk sigortalılık tarihim ise 2.1.1989, şu anda 4715 gün sigortalıyım. İlk çocuğumu 1999 yılında doğurdum ama öncesinde ve sonrasında uzun zaman çalışmadığım için analık borçlanmasından faydalanamıyorum. Şu anda ikinci çocuğuma hamileyim, Nisan 2011.

Sistemden baktığımda 45 yaşımı doldurduğumda emekliliğim başlayabiliyor. Benim sormak istediğim 2.çocuğumdan ötürü doğum borçlanması marifetiyle işten ayrılsam ama yaştan ötürü emekliliğimi isteyerek ayrılsam bu mümkün olabilir mi? Yani 2 yıl borçlanma hakkımdan prim gün sayımın düşmesi şeklinde de faydalanabiliyor muyum -çünkü zaten ben 20 yıl şartını yerine getirdim-? Diğer bir husus da bu şekilde erken emeklilik isteyerek işimden ayrılmam neticesinde emekli maaşım normalden daha mı düşük olur acaba?
Şimdiden vakit ayırıp yanıt verenlere teşekkür ederim.
N.Y.
 
Ynt: Doğum Borçlanması

Emeklilik için aranan 45 yaşın yanında 5300 gün sayınızı da tamamlamanız gerekir. Önceki çocuklarınız için doğum borçlanması yapıp gününüzü tamamlayabilirsiniz. Emekli maaşınızda dişe dokunur düşme olmaz, beklemeye değer artış da olmaz.
İkinci çocuğunuz için borçlanma hemen yapılamaz. 2 yıl çalışmadan geçirilmesi gereken bir süre gerekir.
 
Ynt: Doğum Borçlanması

Merhaba,
Doğum borçlanması en fazla bir çocuk için 2 yıl,2 çocuk için 4 yıl mı?
2 Den fazla çocuk için doğum borçlanması yapılamıyormu
 

Benzer konular

Üst