Doğum borçlanması

Üyelik
28 Ağu 2010
Mesajlar
2
Merhaba, bugün posta gazetesindeki doğum borçlanması ile ilgili yazınızı okudum. Benim sigorta girişim 1999 yılında yapıldı. 1963 doğumluyum ve 1982-1984 yıllarında 2 doğum yaptım. Muhasebeciye sorduğumda doğum yaptığım yıllarda sigorta girişimin bulunmaması sebebiyle doğum borçlanmasına hakkım olmadığını söylemişti. Ama sizin bugünkü yazınızda böyle bir bilgiye rastlamadım. Bu şarta gerek yok mu, ben de 2 doğumum için doğum borçlanmasından yararlanabiliyor muyum?
Tesekkurler, saygılar
 
Ynt: Doğum borçlanması

evet yapabilirsin ancak henüz genelge çıkmadı yakında çıkınca yani bir iki ay sonra yapılabilecek
 
Ynt: Doğum borçlanması

İlk sigortalılıktan önce yapılan doğum borçlanması ile ilgili Tebliğ iki ay önce yayınlandı?
01.07.2010 tarihinde yayımlanan ve borçlanmaya ilişkin usul ve esasları düzenleyen Tebliğ, artık sigortalılıktan önce ya da sonra yapıldığına bakmaksızın tüm doğumların borçlanılmasına imkan tanıyor.
Tebliğ, Kanun?un 41/a maddesine uygun olarak, doğum borçlanmasında ilk defa sigortalı olmaya ilişkin bir ibare içermiyor. Böylece kadınlar, ilk defa sigortalı olmadan önce yaptığı doğumları, borçlanarak, borçlandıkları süre kadar sigortalılık başlangıç tarihini geriye aldırabilecekler.
 
Ynt: Doğum borçlanması

Şu an 01.07.2010 tarihinde yayaınlanan tebliğe göre işlem yapılmamakta sgk müdürlüklerinde genelge beklemektedir. Genelge yayınlandıktan sonra borçlanma yapılabilecektir.
 

Benzer konular

Üst