fonradar

Doğum İzni Nedeniyle İş Akdinin Feshi

umut

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
148
Konum
İST
saygıdeğer arkadaşlar,

bir personelimiz doğum iznine çıkacak ve işverenimiz tazminatını ödeyip iş akdini fesh etmek istiyor. iş akdi fesh edildiğinde bu personelimiz ssk dan doğum parası alabilir mi ve alırsa ne kadar alır?

şimdiden teşekkürler..
 
Re: doğum izni nedeniyle iş akdinin feshi

fesih tarihine kadar alır sonrasını alamaz
 
sayın umut
böyle bir durumda bayan doğum iznine ayrılacak diye sözleşme feshi ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırıdır. eğer personelin dava açması halinde geçersiz bir fesihdir. sigortalı kadının doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 haftalık izin hakkı vardır. sigortalının işten ayrılması halinde 6 ay boyunca sağlık sigortasından faydalanma durumu devam edeceğinde ve işten ayrılması halinde analık durumunda 300 gün içericinde doğum halinde analık sigortası yardımlarından faydalanacaktır bu yardımlar analık sağlık yardımı, maktu gebelik, emzirme yardımı.
yanlış hatırlamıyorsam emzirme yardımı 50,00 ytl
şuna dikkat etmenizi isterim doğum yardımı, maktu yardım ve emzirme yardımı birbirinden farklıdır.
doğum yardımı: sigortalının doğum yapması halinde sağlık yardımlarından yararlanması,
maktu yardım: gebelik ve doğum sağlık yardımlarının ssk tarafından doğrudan yapılmasına imkan görülmeyen hallerde maktu para yardımı yapılır.
emzirme yardımı: sigortalının çocuğunu sağ olarak doğurması şartıyla çocuk başına yapılan parasal yardımdır.
 
merhabalar, yukarıdaki soru ve cevaplarınızıu okudum. ancak bende muallakta kaldım. aynı durum benimde başıma geldi. doğum yapacak personelimiz var. ancak işveren tazminatını ödeyip, işten çıkarmak istemektedir. işçininde 1 kasım itibariyle 2 aylık rapor aldığı görülmekte ve halen bünyemizde çalışmakta. raporlu bir kişiyi işten çıkarıp tazminatını ödeyebilirmiyiz? (sakıncası varmıdır?) birde işten ayrılan bu işçi doğumdan önceki ve sonraki rapor paralarını alabilir mi???

selam ve saygılarımla,
 
rapor süresi sonunda çıkarabilirsiniz. dolayısıylada rapor parası alabilir
 

Benzer konular

Üst