fonradar

Doğum İzni Ödemesi

Üyelik
10 Kas 2016
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Merhaba,

Öncelikle doğum iznim süresince şirketim bana her ay maaşımı ödedi.İzne çıkış tarihim 31/03/16 izin bitiş tarihi : 13/07/16
SGK doğum izni ödemesini son 3 aylık brüt maaşımın 2/3 ödedi.Fakat Son 3 aylık brütlerim almış olduğum primlerden dolayı yüksekti dolayısıyla SGK doğum parası, izindeyken şirketten aldığım maaştan yaklaşık 3.000 TL civarında fazla.Ben SGK dan aldığım paranın tamamını şirkete iade ettim.

Aradaki fazla parayı şirket bana iade mi etmeli şirkette mi kalmalı?
 
işyerimizin ik departmanı ben izindeyken benim vergimi ödediği gerekçesiyle fazla tutarı iade etmiyor bu konuda bir kanun vs. varmı
 
İşverenin size ödediği paranın üzeri sizin hakkınızdır. Sigortanız için ödediği parayı geri alıyor, eğer ödediğini hesap edecekti neden sigortanızı yatırdı, raporluyken siz zaten sağlıktan yararlanıyorsunuz.
Para iadesinin miktarını gösterir bir dekont alıp açıklamasınada şu kadar günlük rapor parası için gibi bir yazı yazılmasını talep edin. Açıklama yazmasalarda dekontu muhakkak almanızı tavsiye ederim.
Vermek istemezlerse paranın kasaya giriş yaptığını bilmek istediğinizi söyleyin, dekontsuz para her zaman şüphelidir, nereye gittiğini bilmek lazım.

Ardından Alo 170 e şikayette bulunabilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst