Doğum İzni Sonrası İstifa

Üyelik
27 Eki 2006
Mesajlar
2
merhaba,

ocak sonunda doğum yapacağım. doğum iznimi sonuna kadar kullandıktan sonra istifa etmeyi düşünüyorum. Ancak internette bazı yazılar okudum kafam karıştı. Doğum izni süresindeki iş göremezlik ödeneğini alabilmem için doğum izni sonrası primlerimin yatıyor olması gerekirmiş. Gerçekten böyle bir durum var mı? yani ben izin sonrası hemen istifa edersem iş göremezlik ödeneği alamayacak mıyım?

Teşekkürler
 
slm.
iş göremezlik parası alabilirsin çünkü öncesinde pirimlerinin yatması gerekiyor. sonrası için zaten birşey yok. senin doğum iznin sırasında yatsın sen izin dönüşü hemen paranı alabilirsin hatta her ay gidip yine alabilirsin istersen izin bitimi toplu alabilirsin.
kısacası sana tavsiyem kafan çok karışıyorsa izin bitiminden 1 gün önce siğortaya git isgöremezlik aylığı alabilmen için gerekli evrak bilgilerini al işyerine imzalatman gereken evrak var imzalat paranı al sonra istifanı ver.
 
iş göremezlik ödeneği

doğum izninden hemen sonra paramı alabiliyorum demek. o zaman dediğiniz gibi izin sonrası primler yatıyor mu yatmıyor mu bakmıyorlar. peki bildiğim kadarıyla paramı alabilmem için gerekli evraklar arasında vizite kağıdı da var. ben işe başlamadığım için şirket bana sağlık belgesi verecektir. bu geçerli olur mu?
 
Ynt: Doğum İzni Sonrası İstifa

Selam

Doğumdan 4 ay öncesine kadar primin yattıysa problem yok. doğum iznine ayrıldıktan sonra istersen her ay bile alabilirsin paranı. veyahut izin bitim sonrası toplu halde de alabilirsin. sağlık belgesi veya vizite kağıdı kavramı çok önemli değil. zaten siğorta sana bir evrak verecek ve paranı alırken onu işverene doldurtacaksın. o evrağı işverene doldurtup imzalatmadan sana zaten para vermezler. ama açıkca söylüyorum doğum sanrası prim yatması bu parayı alman için önemli bir kriter değil.
 
Üst