Doğum İzni, Ücreti v.s. Hk.

zarha

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
469
Kadın işçi doğum öncesi 8 hafta ve sonrasında 8 hafta (tekil doğumda) işyerinde çalıştırılmaz ve istirahatli olur. talep etmesi ve doktorunun uygun görmesi ve rapor vermesi koşulu ile 3 haftaya kadar çalışılabilir. doğum öncesi kullanılmayan 5 hafta doğum sonrasına eklenir. bu süreye ait işgöremezlik ödeneğini ssk'dan alır.

Kadın işçi, Doğum öncesi doktor raporu ile 3 hafta doğum sonrası da 13 hafta raporlu olduğu takdirde, bu sürelere ait işgöremezlik ödeneğini ssk dan alabilirmi? Doğumdan önce 8 haftalık izni var, bu izni 3 hafta olarak kullanırsa işveren bu 5 haftanın parasını işçiye vermesinde bir sakınca varmı?
yani işçi, doğumdan önce 3 hafta izin kullanacak ve bu süreye kadar çalıştığı bütün ücretlerini alacak işverenden-3 hafta için ssk dan analık sigortası adı altında geçici işgöremezlik ödeneği alacak, doğumdan sonraki de 13 hafta için, işveren ücret vermeyecek-ssk dan 13 haftalık analık ksigortası adı altında geçici işgöremezlik ödeneği alıcak.
Yani kadın işçinin Doğum öncesi ve sonrası 8 er haftalık süreye uyma zorunluluğu var mı? 5-11, 3-13, 1-15 şeklinde olabilirmi bu haftalar. Olursa Bu süreler için sskdan ödenek alma konusunda bir sorun olur mu? Yasa Mad.?
Teşekkürler.
Bunlar doğrumu?
 
Ynt: Doğum İzni, Ücreti v.s. Hk.

doktor raporu var ise ve doktorun izin verdiği süreye kadar (en fazla 3 hafta kalıncaya kadar) doğum öncesi kullanmadığı izinleri doğum sonrası kullanır ve parasını ssk'dan alır.
 
Ynt: Doğum İzni, Ücreti V.s. Hk.

Sn. nane teşekkür ederim.
 

Benzer konular

Üst