fonradar

Doğum İzni+Ücretsiz İzin

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,030
Konum
İSTANBUL
Merhaba,
Çalışanımızın doğum izni 20/09/2007 tarihinde sona erdi. Bir aylık ücretsiz izin istedi ve şu an onu kullanıyor. Biz eylül ayı SSK beyannamesini düzenlerken, ilk 20 gün için, doğum izninin öncesinde olduğu gibi istirahatli gösteriyoruz ve rapor fotokopisini SSK'ya gönderiyoruz. Son 10 günlük kısım için;

SSK Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'ne göre,

Ücretsiz izinli olduğunu kanıtlayan izin belgesi'ni SSK 'ya vermemiz gerekiyor.

Benim sormak istediğim;

a) Bu izin belgesinin bir formatı var mıdır yoksa işverenin kaşe ve imzasını taşıyan (personelin imzalaması olanaksız) bir belge yeterli midir?

b) doğum izninde (16 haftalık süre) olduğu gibi, ücretsiz izinde de eksik gün bildirim formunda eksik bildirme nedenine "istirahat" mı yazacağız?

c) Aynı ay için iki tane farklı eksik gün bildirim formu mu düzenlenecek veya aynı bildirimde iki parça halinde mi gösterilecek ya da ikisi de istirahatli olduğu için tüm ay bir kerede mi gösterilecek?
 
Ynt: Doğum izni+Ücretsiz İzin

ücretsiz izni kendi imzası ile yazılı olarak çalışan talep etmeli. sizin eklemeniz gereken bu dilekçenin işv. onaylı fotokopisini ek-8 eklemek.
hem istirahat hemde ücretsiz izin olduğundan "birden fazla" seçeneği ile bildirin.
toplam çalışmadığı gün tek olarak ek-8 bildirilecek.
 
Ynt: Doğum izni+Ücretsiz İzin

Doğum sonrası 8 haftalık raporlu olan, ve 6 aylık ücretsiz iznini kullanan bayan çalışanın SSK primleri bu dönemlerde yatırılmamaktadır. Günleri sıfır (0) görülmektedir. İşe başladıktan sonra vizite kağıdı çıkarılmıyor ve primleri görünmediği için muayene olamıyorlar. Bu işlem doğru mudur ? Burda işçinin maduriyeti yok mudur ?
 
Ynt: Doğum izni+Ücretsiz İzin

Neden vizite kağıdı alamasın? Son bir yıl içinde 90 gün (kendisi için) prim gözükmesi yeterli.
 

Benzer konular

Üst