Doğum izni ve doğum parası hakkında

Üyelik
17 Ağu 2010
Mesajlar
5
merhabalar
1- şuanda 21 haftalık çoğul gebeyim.ve ssk lı olarak çalışıyorum..40. hafta da doğum yapmayacağım.çoğul olduğu için erken doğum riskim var.doğum izni alırken doktorum mesela 35.haftada doğum yapacak derse,ben 25.haftamda doğum iznime ayrılabilirmiyim?

2- bunu doktorum nasıl belgeleyecek?

3- doğum iznimde olduğum süre içinde işyerim primimi yatırmazsa ben sağlık hakkımdan yararlanabilecekmiyim? yani hastane,ilaç,doğum vs gibi şeylerde sgk nın öngördüğü haklara sahip olacakmıyım yoksa ücretli hasta gibi mi olucam?

4- birde doğum parası ne kadar alıcam acaba? asgari ücretten görünüyor primlerim..

teşekkür ederim
 
Ynt: Doğum izni ve doğum parası hakkında

Merhaba;
1.Doğumun erken gerçekleşmesi halinde sigortalı üç hafta kalıncaya kadar çalışma raporu aldığı takdirde beş haftalık, almadığı takdirde sekiz haftalık (çoğul doğumlarda 10 haftalık) süreden fazla bir süre doğum sonrası izne eklenmiyor.Ama bence doktorunuz size işgöremezlik raporu düzenleyebilir.
2.Dr.işgöremezlik raporu düzenleyecek
3.işyeriniz muhtemelen yatırmayacaktır priminizi.Öyle bir zorunluluğu yok.Raporlu olduğunuz için günlerinizi sgk ya bildirmeyecek.Ama haklarınız kaybolmaz çünkü işgöremezlik veya doğumda rapordan önce 90 gün şartı aranıyor.Doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartıyla bütün haklardan yararlanabilrsiniz.
4.Primleriniz asgari ücretten yatıryorsa brüt asgari ücretin 3/2 si oranında ödenek alabilirsiniz.
 
Ynt: Doğum izni ve doğum parası hakkında

[Forum kurallarına uyarak küçük harf kullanınız lütfen. Yoksa silinecek.
[/quote]
Şimdi bu soruya alttaki forum yönetimi uyarısı nedeniyle cevap vermek, emeğe ve yönetime haksızlık olur sanırım :)
 
Üst