personel maaş programı

Doğum İzni

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ş.ebru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kolay gelsin!..

Personelimizi doğum nedeniyle 11.05.07 tarihinde doktor raporu ile izne çıkmıştır.Aylık bildirgede eksik gün nedeni ne olmalıdır?

iyi çalışmalar.....

Ynt: Doğum İzni

Peki doğum iznine ayrılan personel 2 gün fazla mı gösterilmeli bordroda? şöyleki; doğum iznine 3 haziranda çıkmış.Bu durumda ssk günü 2 yerine 4 gün mü olmalı? Böyle olması gerektiğini kulaktan duydum.Ama bir anlam veremedim.Yardımcı olabilir misiniz?

Sayın Hasan bey, ben böyle birşey duymadım ve biranlamda veremedim zaten. Sonuçta raporda eğer 3 haziran başlangıç yazıyorsa sadece haziran ayında 2 gün çalışmış oluyor.28 günde istirahatlidir.

saygılar

benimde buna benzer bir sorum olacak.Sigortalımız 15 nisanda doğum iznine ayrıldı ve 15 gün istirahatli olarak gösterildi nisan ayı için.peki mayıs ayı için prim hizmet belgesini ve ek-8 i nasıl düzenleyeceğiz.prime esas kazanç tutarı ne olmalı.0 olarak bildirilmesi kanaatindeyim.yardımcı olabilirseniz sevinirim.herkese iyi çalışmalar.

aylık bildirgede gün göstermeniğiniz için zaten personelin ismi çıkmaz. günü (0 prim tutarı 0 olarak gösterildiği için) ek -8 için is raporu eklemeniz yeterli

aylık bildirimde gün ve kazanç 0 dahi olsa döküde yer alıyor.
ek-8 kazanç kısmı ile ilgili bir açıklık yok. (önemli olan ek-8 ve ekinde rapor fotokopisini zamanında vermeniz.)

Evet haklısınız.Aylık prim hizmet belgesinde çalışılan gün ve prime esas kazanç 0,00 olarak gösteriliyor.Ek-8 ve ekinde doğum belgesi, geçici işgöremezlik raporu ve eğer son üç haftaya kadar çalışabileceğine dair rapor örneği varsa ekleniyor ve Ek-8 eksik gün nedenine 01-İstirahatli yazılarak kuruma süresi içinde veriliyor.