fonradar

Doğum Nedeniyle Borçlanma

batlı

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Kas 2008
Mesajlar
557
Konum
ANTALYA
doğum nedeniyle borçlanmada bir konu üzerine görüşlerinizi almak istiyorum. soru şu: bir kimse atıyorum 5 yıl önce yapmış olduğu bir doğum için borçlanma yapabilir mi?
Hizmet borçlanma işlemlerinin usul ve esasları hakkında tebliğin D-Borçlandırılacak Sürelerin Belgelendirilmesi başlıklı kısımında işyerince onaylanan ve örneği kurumca hazırlanan hizmet borçlanması başvuru belgesinden bahsetmekte. Fakat F-Borçlanılan Sürelerin Hizmet olarak değerlendirilmesi başlıklı kısmı ise şöyle demekte " 5510 sayılı Kanunun 41 inci maddesi uyarınca borçlandırılan süre, bu Kanunun 38 inci maddesine göre malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olarak ilk defa kapsama girilen tarihten önceki süre ise, sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlandırılan gün sayısı kadar geriye götürülür" buradan da anlaşılan kişinin gebe kalması durumunda illaki bir işyerinde çalışıyor olmasına gerek olmadığı.
 
Ynt: Doğum Nedeniyle Borçlanma

Borçlanacağı tarihte sigortalı olması şartı yoktur kanunda bahsedildiği üzere burada dikkat edilmesi gereken husus doğum yapan kadının sigortalı olduğu tarihten sonraki doğum sürelerini borçlanabilmesi hususudur.
örnek
işe başlama tarihi : 01.01.1990
doğum tarihi : 01.01.1995 ise kişi borçlanabilecektir. ancak doğum tarihi işe başlama tarihinden önce olsa idi kişi doğuma ilişkin borçlanma yapamayacaktı.
 
Ynt: Doğum Nedeniyle Borçlanma

burada geriye dönük borçlanmayla ilgili bir süre varmı bağkurlular yararlanabilyormu uygulama nasıl olacak
 
Üst