Doğum parası alabilirmiyim.?

Üyelik
10 Şub 2011
Mesajlar
4
Slm ben sezonluk ssklı olarak 3 yıldır bi şirkette çalışmaktayım geçen yılda nisanda işe girdim kasım 5de çıkarıldım eylül ayında hamile kaldım şuanda 6 aylık hamileyim Allah kısmet ederse mayıs sonu dogum yapcam bu duruma göre ben şuanda dogum parası alabiliyormuyum bazı sitelerde dogumdan 1yıl önce 120 gün sigortalı olmak yeterli yazıyo bazılarında dogumdan önceki 90 gün sigortalı olmak yazıyodu lütfen yardım edin...... bide mart gibi işe çagıracaklarını söylemişlerdi çalışmam yada çalışmamam bu parayı almamda etkili olabilirmiii???
 
Ynt: dogum parası alabilirmiyim yardım edermisiniz lütfen...

Doğum parası almanız için çalışıyor olmanız gerekiyor.

Son bir yıl içinde 90 günlük prim ödenmiş olması şart.
 
Ynt: Doğum parası alabilirmiyim.?

yani bu durumda işe başlamam gerek martta işe başlayıp nisanda dogum öncesi 2 aylık izne ayrılsam dogum parasını alabiliyorum çünkü geçen yıldan zaten 155 günlük sigortam var yanlışmı anladım acaba??
 
Ynt: Doğum parası alabilirmiyim.?

Doğru anladınız. Ancak işe başlamak için mart ayını beklemeyin derim. İşveren açısından zaten riskli doğumdan hemen önce işe başlamanız
 
Ynt: Doğum parası alabilirmiyim.?

buna şirket karar veriyo zaten sezonluk oldugu için mart yada nisanda başlatıp kasımda çıkarılıyoruz umarım bi aksilik çıkmaz dediginiz gb olur çünkü çok farklı şeyler duydum... yardımınız için teşekkürler çok saolun
 
Ynt: Doğum parası alabilirmiyim.?

merhabalar;
benimde konuyla lakalı bir sorum olacak.yaklasık 2003ten beri sigortalıyım fakat devlette mıllı egıtıme baglı ücretlı ögretmen olarak çalıstıgımdan eylul hazıran arası çalısıyorum.gecen yıl eylulde basladım bu dönemde hamılelıgım oldu hazıran ayında 6.5 aylıkken okullar kapandıgı için işten ayrıldım eylul basında dogumum oldu bu dönem sıgortam yatmadıgı için eşimin saglık guvencesıyle dogum yaptım 3.5ay sonra tekrar ıse basladım suan bebegım 5.5 aylık ıkı aydır yıne sıgortalı çalısmaktayım.bu dogum parası ve emzırme odenegınden haberım olmadıgı için konuyla ılgılı gırısımde bulunmamıstım alan arkadaslarımdan yenı öğrendım.alabılecegımı soyluyorlar fakat tam bır bıgıye sahıp degılım,bılgısı olanlar yardımcı olursa sevınırım,bu hızmetlerden yararlanabılıyor muyum yada hangılerınden yararlanabılırım ne yapmam lazım?teşekkürler.
 
Ynt: Doğum parası alabilirmiyim.?

doğum parası yani işgöremezlik ödeneği alamazsınız, almanız için doğum öncesi ve sonrası raporlu olmanız gerekirdi. bildiğim kadarıyla, emzirme yardımını ise eşiniz üzerinden alabilirsiniz.

İyi akşamlar
 

Benzer konular

Üst