Doğum Parası Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omur76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar 33 yaşında 20 haftalık ikiz hamileyim..2700 ssk pirimim mevcut ,son 5 yıldır da hala çalışmakta olduğum işyerimde çalışmaya devam ediyorum..Ocak sonu itibaren raporlu olacağım.Daha önce asgari ücretle çalışıyordum..son 2 aydır net maaşım 750,00 tl oldu..Yani son 3 aylık ssk pirimimde 750,00 net üzerinden yatırılıyor..Size birkaç sorum olacak..Öncelikle aylık rapor parası elime ne kadar geçer??Doğum parası nekadar alırım??Ve işten çıkartılırsam nekadar işsizlik maaşı verirler??Kendi isteğimle işten ayrıldığımda doğumdan dolayı herhangi bir tazminata hak kazanabilirmiyim?? Simdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim..

Ynt: Doğum Parası Hakkında

-işgöremezlik parası son 3 ayın ortalamasının 2/3 ü kadar verilir
-ayrıca 70 tl süt parası alırsınız 2 çocuk için 140 tl
-işten çıkarılırsanız 1080 gün işsizlik maaşı alırsınız (eğer çıkarılırsanız)
-İşsizlik maaşı brüt ücretinizin %40 ı kadar fakat brüt asgari ücretin %80 inden fazla olamaz yani en fazla 554 tl verilebiliniyor
-İşten kendi isteğinizle ayrılırsanız ne tazminat nede işsizlik maaşı alabilirsiniz (doğum nedeniyle bir hak yoktur)

işgöremezlik parası son 3 ayın ortalamasının 2/3 ü kadar verilir
yazmışsınız bu doğum parasımıdır... Doğum parası ,750,00 tl net ele geçene göre nekadar alırım..

brüt 1040 tl civarı
o zaman
697 tl civarı 18 hafta boyunca aylık ödenek alırsınız

kusura bakmayın bu işlere çok fazla aklım ermiyor. benim merak ettiğim doğum yaptıktan sonra alacağım doğum parası tutarı ne olur..

Brüt günlük maaşınızın 2/3 kadar alırsınız yaklaşık.Tabi rapor kaç gün ise o kadar çarpılir.

aynı şeyden bahsediyoruz raporlu olacağınız 18 haftada devletin verdiği işgöremezlik yani doğum parasıdır
18 hafta =126 gün
her 30 gün için
690 tl civarı ödenek alacaksınız
ayrıca
140 tl süt parası tek seferlik alınacak

ben özel bir bankada çalışıyorum 3 yıldır.hamileliğim öncesinde 3.5 ay rahatsızlığımdan dolayı ücretsiz izin aldım ve hemen ardından iş başlangıcı yapmadan doğum iznim başladı 2 ay önce 2 ay sonra.Yani toplam 7.5 ay izin kullandım.iş başlangıcı yaptığımda doğum yardımı alamayacağım söylendi bu konuda bilgi alabilirmiyim.iş yerimden çıkış giriş yapılmamış ve hala sigortalı görünüyorum neden alamadığım hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz

merhaba,

doğum izni biten çalışanın istirahat parasının çıktığını gördüm internetten.
yalnız 140 TL fazla bir ödeme görünüyor.
bu para süt parası olsa gerek.
süt parası için başvuruda bulunmadığımız halde internetten otomatik olarak ödemesi çıkmış.

Selamlar,

Ben hamileliğimden dolayı işten çıkarılıyorum (Şu anda 20 haftalık hamileyim.) bu ay sonu itibariyle. Herkes farklı bir şey söylüyor. Birisi ya doğum parası yada işsizlik maaşından birini tercih etmen gerekiyor demişti. Bu doğrumudur.
İkisini aynı anda alamıyormuyuz?

Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ediyorum.