Doğum parası verilmiyor...!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan term12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bugün doğum paramı almaya gittim hüsrana uğradım. >:(SGK yeni bir bilgi sistemi üzerinde çalışıyormuş o nedenle doğum paralarıda dahil olmak üzere hiç bir ödeme yapılmayacakmışBu doğrumu bana bunu bağlı bulunduğum sskdaki görevli memur söyledi.İnanmak istemiyorum ama ???

Ynt: Doğum parası verilmiyor...!

çok garip :S benim ablam daha 28 aralıkta başvurmuştu hiç bir problem olmadı bu hafta parasını almış olmalı ...

bence bir süreliğine askıya alınmış olmalı sistem üzerinde çalışıyorlar diye vermemek gibi bir durum söz konusu olmamalı...

Neden olmasın ki , belki ödeme yapmalarını problem haline getiren bir durumdur.

Sistemde problem/güncelleme/çalışma söz konusudur.Giderildiği zaman ödenir nasıl olsa.!

Tabiki düzeldiğinde ödenirde.Ne zaman.SSK daki memur belki yarın belki 3 ay sonra belki de 1 yıl sonra diyor ama. ???
Sizin duyduğunuz bir durum var mı bu şekilde.En azından tarih belirtseler.

yok canım o kadar sürmez merak etmeyin , o memur biraz abartmış olayı , siz bir 15 gün sonra tekrar gidin , olmadı 15 günde bir gidersiniz yine...

Her zamanki gibi başlarından savmak ve uzun bir süre sizinle muhatap olmamak için uydurdukları bahane.

ya aslında benim korktuğum benim doğum iznim bittikten 1 gün sonra çıkartıldım.Ama evraklarımıda SSK ya teslim etmiştim. Hani bu nedenle iş çıkışım olması nedeniyle ya paramı alamazsam diye endişeleniyorum

yada ben bana ödenecek parayı ssk rapor sorgulamada görebilirmiyim.Şu aşamada bakıyorum herhangi bir şey görünmüyor.

term12 ' Alıntı:
yada ben bana ödenecek parayı ssk rapor sorgulamada görebilirmiyim.Şu aşamada bakıyorum herhangi bir şey görünmüyor.

Orada sanırım, ödenenler gözüküyor.Ödenecek olanlar değil.

term12 ' Alıntı:
peki işten çıkartılmam sorun olurmu?

Doğum izni sırasındaki rapordan dolayı alacağınız paradan bahsediyorsanız.Sorun olmaz alırsınız.!
Doğum parasından bahsediyorsanız.İşten çıkış tarihinden önce müracat etti iseniz, haliyle doğumda önce olduğuna göre problem olmamalı.

sgk nın sistemlerinde bir süredir problem var bizim işyerimizde de rapor parası için bekleyen çalışanlar var ama yazdığınız gibi ne zaman ödeme yapacakları belli değil

doğm raporu doğum yapmadan önceki pirim gün sayınızla ilgili eğer o şartları (bir yıl içinde 120 işgünü sanırsam ) taşıyorsanız doğumda raporlu olduğunuz toplam 16 haftalık rapor parasını + belirtmeniz durumunda süt parası veya doğum parası da diyorlar 20100 yılı için 70.-tl yi alabilirsiniz

T U R K O ' Alıntı:
Her zamanki gibi başlarından savmak ve uzun bir süre sizinle muhatap olmamak için uydurdukları bahane.

+1

Bir personelimizin 1 yıldır raporlu, ilk altı ayını yeni aldı. Müracaattan sonra türlü bahaneler çıkardılar, her dediklerini yaptık, istediği evrakları tamamladık sonunda altı aylığını aldık, sonrası için raporlarda değişiklik istediler, şimdi o işlemler için uğraşıyoruz. Ama yatmaz, çalışma var vs. bahaneden öte değil. belki kurumun bir politikası, belki memurların iş bilmezliği nedendir ama mazeret değil söyledikleri.

Yeni aldı derken o kısmı anlamadım.Sistem normale mi döndü ? ozaman bizde almamız gerekmiyormu?