personel maaş programı

Doğum Parası?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vedatde
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
30 Ocak 2007
Mesajlar
31
sevgili formdaşlar yardımlarınız cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
çalışan bir sigortalı işçimiz doğum parası almak istiyo.
izin süreleri doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta.toplam 16 hafta.
benim sorum şu olucak.doğum yapan kadın elindeki bir 3 haftaya kadar çalışabilir raporu var.öbür raporda 17.08.2007-19.11.2007 tarihleri arası istirahatlıdır.20.11.2007 tarihinde çalışır yazıyo.(21.08.2007) tarihindede doğum yapmıştır.
bu raporlu tarihler arasında bildirgelerde 0 gün ve istirahatli gösterdim.ek 8 in altına raporu ekledim ssk ya verdim. bu raporlu tarihler arası 12 hafta ediyo. kalan 4 hafta kalıyo bunun için ne yapmam gerikiyo.bu 6 hafta izninide kullanabilir herhalde.ama 20.11.2007 işbaşı yapmış çalışmaya başlamıştır.bu 4 hafta için istirahat parası alacakmı yada sadece 17.08/19.11 tarihleri arası parasınımı alıcakmı.
 
Ynt: Doğum Parası?

Konu ile ilgili düzenleme 4857 sayılı İş Kanunu 74 ve 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu 49 uncu maddelerinde yapılmıştır.İlgili maddelere göre ;

Kadın işçilerin doğumunda önceki sekiz ve doğumdan sonraki sekiz hafta süre ile çalıştırılmamaları,
çalışmadıkları her gün için geçici işgöremezlik ödeneği verilmesi esastır.Doktor raporuna bağlanmak suretiyle
doğum öncesi 3 haftaya kadar çalışılması halinde,bu sürelerin doğum sonrası sürelerine ekleneceği hüküm altına alınmıştır.

Sigortalınız 17.08.2007-19.11.2007 tarihleri arası analık sigortasından geçici işgöremezlik ödeneği alacaktır. Raporlu gösterilmesinde de bir sakınca yoktur.
 
Üst