Doğum Parası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muhasebe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar,

doğum iznine (8+8 hafta ) çıkınca sgkdan nasıl ödenek alabiliyorsun?

benim brüt ücret 3.197 tl.

3.197 x 3 ay : 9591 tl

9591 / 90 gün: 106,57 günlük

106,57 x 122 (8+8 hafta ) : 13.001,54 tl

13.001,54 x 2/3 : 8.667 69 tl mi alıcam???

bu hesaplama doğrumudur??

Peki son 3 ayda maaşımı daha fazla alırsam ona göre hesaplanır mı?? yoksa ortalamaya bakılıyor mu??

Geçici iş göremezlik ödeneklerin hesabına esas tutulacak günlük kazanç doğumun olduğu tarihten, önceki on iki aydaki son üç ay içinde 80 inci maddeye göre hesaplanacak prime esas kazançlar toplamının, bu kazançlara esas prim ödeme gün sayısına bölünmesi suretiyle hesaplanacaktır. Sigortalılara hesaplanacak günlük kazancının yatarak tedavilerde yarısı, ayaktan tedavilerde ise 2/3’ ü üzerinden hesap edilerek geçici iş göremezlik ödeneği verilecektir.

teşekkürler

daha net anlamak için soruyorum, zaten iki yıldır aynı yerde çalışıyorum, son 3 ayda maaşımı yüksek gösterirsem alacağım ücrette (sgk dan) ona göre yüklecektir değil mi??
bu bir sıkıntı doğururmu??

teşekkürler

daha net anlamak için soruyorum, zaten iki yıldır aynı yerde çalışıyorum, son 3 ayda maaşımı yüksek gösterirsem alacağım ücrette (sgk dan) ona göre yüklecektir değil mi??
bu bir sıkıntı doğururmu??

Bir sıkıntı olmaz.Rapordan önceki son 3 ayda brüt ücretinizi yüksek gösterirseniz alacağınız rapor parasıda ona göre yüksek olacaktır.Son 3 ayın ortalamasına bakılıyor çünkü.

Evet tavan ücreti aşamaz.Çünkü göstereceğiniz aylık brüt ücret tavan ücreti geçemez.O yüzden alacağınız rapor parasına tavanı aşamayacaktır.