uyumsoft

Doğum raporu süresinde sisteme girmezse?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rukank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba ben 30.12.2010 tarihinde doğum iznine ayrıldım (raporum 30.12.2010 da başlıyo) .iş yerim hemen 1 gün sonra 31.12.2010 tarihinde cıkışımı vermiş.üstelik doğum raporumu da hala sisteme girmiyor.bugun yine konuştum iş yeriyle biz bu saatten sonra zaten giremeyiz raporunu, çünkü sistem pasif seninle ilgili işlem yapamıyoruz diyorlar.
Ben bu durumda ne yapacağım,doğum parasını nasıl alacağım.ne yapabilirim.
acillll

Ynt: Doğum raporu süresinde sisteme girmezse?

Çıkışınız normalde verilemez çünkü zaten çalışmıyorsunuz ve onlar içinde sorun yok çünkü ne ücret ne prim ödeyeceklerdi
İşyerinizi uyarın sonra sgk ya dilekçe ile bildirin raporlu olduğum halde çıkış verildidiye bildirin ve işe iade davası açabilirsiniz
Ancak tekrarlıyorum
rapor başladıktan sonra çıkamazlar

Ertann ' Alıntı:
Çıkışınız normalde verilemez çünkü zaten çalışmıyorsunuz ve onlar içinde sorun yok çünkü ne ücret ne prim ödeyeceklerdi
İşyerinizi uyarın sonra sgk ya dilekçe ile bildirin raporlu olduğum halde çıkış verildidiye bildirin ve işe iade davası açabilirsiniz
Ancak tekrarlıyorum
rapor başladıktan sonra çıkamazlar
ben iş yeriyle bugun konuştum 5393 sayılı belediye kanununa göre sözleşmeli olarak çalışıyordum.sözleşmem 31.12.2010 da bittiği için tekrar yenilemidiler.ama benim doğum izin raporum 30.12.2010 da başlıyo bunlar ne raporu sisteme giriyorlar ve iş cıkışıyla ilgilide sözleşmen bitti seni cıkartık diyorlar.rapor sgk ya gitti fakat iş yeri benim aralık ayında pirimimi tam göstermiş rapor girişi yapmamış,şimdi yapın diyorum ama yapamayız sistem pasif diyorlar ben bu durumda ne yapabilirim.Doğum parası alabiliyormuyum,birde bu durumda dava açabilirmiyım

Paranızı alabilirsiniz bi sıkıntı yoktur ancak işyeride haklıymış belirli süreli sözleşme sonu olduğundan bu yüzden raporunuzla birlikte sgk ya siz başvurun ancak kesinlikle alabilirsiniz sgk dan olmaz derlerse bırakmayın sakına