Doğum Raporu Teslimine Rağmen Bildirimde Bulunulmamışsa ?

bir hafta once dogum raporumu alip muhasebeciye teslimime ragmen bugun sgk ya gidip sorgulattim ekranda herhandi bir rapor yok ve bildirim yapmamis bu durumda ne olacak

Zeynep hanım öncelikle ne zaman doğum yaptığınızı ve raporun başlangıç - bitiş tarihlerini yazar mısınız ?

Muhasebeci rapor bitmeden sisteme giremez veya 1'er aylık dönemler halinde girmesi gerekir.Yani daha raporun sisteme girilme zamanı gelmemiş olabilir.

Aylık bildirimde istirahat olarak eksik günlü bildirilmesi yeterlidir. Artık diğer yerden (istirahat giriş ekranı) girmeye gerek yoktur.

Aylık bildirimde istirahat olarak eksik günlü bildirilmesi yeterlidir. Artık diğer yerden (istirahat giriş ekranı) girmeye gerek yoktur.
Aylık bildirimde istirahati belirttiğim halde raporu girmezsem bazı işçiler parasını alamadıklarını söylüyor hatta bazıları Sgk ya gidip oradan arayıp hemen raporu girmem gerektiğini parasını alamadıklarını söylüyorlar. Ben bunu anlamıyorum.Raporu hangi durumlarda girmem ya da hangi durumlarda girmemem gerekiyor. Ben her durumda girmek zorunda kalıyorum.

Sn Sera
aylık bildirgede raporu gösterdiğiniz vakit bildirim yapma zorunluluğunuz ortadan kalkıyor.aylık bildirge verme tarihi takip eden ayın 23 ü son.şimdi sorun şu.ekim ayında örneğin; işçi 10 gün rapor aldı diyelim.01.10.14-10.10.14 arası.bunu bildirgeyle bildirirseniz, kasım ayında bildirirsiniz.ama raporu çalışılmadığına dair bildirim girişi ekranından yaparsanız 11 inden itibaren yaparsınız ve işçiniz de parasını SGK dan talep edebilir.sıkıntı işçinin rapor parasını talep etmesinden oluyor ki oda işçi haklıdır.

Sayın kamalı teşekkür ederim cevabınız için. İşçi tabii ki haklı. O zaman aylık bildirgede istirahat yazmanız yeterli demesinler değil mi. Biz zaten aynı işi yapıyoruz en azından kafamızı karıştırmasınlar:))

mrblar benim sorum su ben 2 haziran 2014 de son 3 haftaya kadar calisabilir raporu aldim ve 14 temmuzdada dogum iznine ayrildim ve 4 agostos 2014 de dogum yaptim benim dogum iznim 5 kasim 2014 de bitti ama benim sgk sistemde haziranda aldigim calosabilir raporum gozukuyor dogum sonrasi raporumda gozukuyor ancak dogum oncesi giris raporum gozukmuyor ben bu yuzde. dogum parami alamiyorum is yerime bildirdim ancak haftalardir beni oyaliyorlar halledecez diye bana bir aciklama yaparmisiniz ne yapmaliyim sasirdim bende

Rapor aldığınız sağlık kurumu sgk raporlarınızı tam olarak bildirmiş mi? Raporları kuruma ulaştırma görevi sağlık kuruluşuna aittir. İşveren sadece raporlu olunan günlerde işyerinde çalışmadığınıza dair bildirim yapmaktadır.

evet hastane bildirim yapmis yani hastane onaylamis ama is yerinin sistemine mi dusmedi bilmiyorum sgk da beyde ben halledecem sizin isinizi dedi ve ben onu aradigimda isyerinize ceza gelmesin diye manuel sistemden yaptim senin alacagin parada 3109 dedi aralik 8 ile 14 arasinsa alabilirsin dedi ama ben tekrar 170 aradim ordaki danisman da sizin dogum oncesi rapor girisiniz hatali gorunuyor dogum sonrasi raporunuz gozukuyor onun parasida 3006 tl gorunuyor ben hic birsey anlamadim ya