fonradar

Doğum Raporu ve Geçici İşgörememezlik

Üyelik
5 Kas 2008
Mesajlar
18
Değerli arkadaşlar

Geçen günlerde bu konuyu bilginize sunmuştum.
Eşim 1 yıllık süresi dolmadan evlilik nedeniyle istifa etti.Her nekadar hoş karşılanmasada işveren tarafından sonuçta yasal hakkı.Eşim aynızamanda 5 aylık hamile.İşinin stresli ve çalışma koşulları ağır olduğundan ihbar süresini doldurup 6,5 aylıkken ayrılacak ve tazminatını alacağını düşünüyoruz.

Geçici iş görememezlik ödeneğinden faydalanması için aktif sigortalılığı devam ediyor olması ve geçmiş yıl içerisinde 90 günlük analık sigortası prim ödemesi şartı arandığını forum arkadaşlarımızla konuşmuştuk.
Malumunuz kriz nedeniyle iş bulma imkanlarıda azaldığı için eşim şimdiden doğum sonrasını düşünerek akrabasının yanında daha hafif ve basit bir işte çalışmak için anlaştı.Çalışma imkanlarının da iyi olduğunu düşünürsek onun için iyi olacak gibi.

Sorum şudur ki

Çalıştığı iş yerinden ihbar süresini doldurup ayrıldıktan sonra doğuma 8 hafta kala akrabasının yanında sigorta girişini yaptırsak primi ve diğer vergilerini biz ödesek.İstirahat raporunu burda açtırsak geçici işgörememezlik ödeneğine başvursak bir sorun olurmu.Sonuçta geçmiş aylardan 90 günden fazla analık sigortası primi var.SSK bu konuda bir sorun çıkartır mı?

1-) Aylık prim ödesek d.önceki(8hafta 56 gün) ve d.sonrası (8hafta 56) günlük sürelere istinaden raporun ücretini alabilirmiyiz.?

2-) Yeni işyerine ödeyeceğimiz primimiz bir aylık olsa yeterli midir?

3-) 700 tl.brüt üzerinden 1 aylık prim ödesek bizim ödeyeceğimiz 300 liraya denk geliyor(prim+g.v.)
 
Ynt: Doğum Raporu ve Geçici İşgörememezlik

Arkadaşlar paylaşımlarınızı bekliyorum..
 
Ynt: Doğum Raporu ve Geçici İşgörememezlik

SGK şüphelenir ve fiilen çalışmadığını tesbit ederse eldeki bulgurdanda olursunuz.
 

Benzer konular

Üst