Doğum Raporunun sisteme girilmemesi ve sonrasında yaşananlar.

Üyelik
24 Eki 2008
Mesajlar
50
Konum
istanbul
Arkadaşlar;

yaklaşık 3 gündür bir karmaşanın içerisindeyim. şirketimizde doğum yapan personellerimizden herhangi bir sgk prim kesintisi yada eksik gösterme yapılmıyor. bu nedenlede çalışanlarımız doğum raporlarının kapanışı geç yapıp bizede geç bildiriyorlar. şirketimizin merkezi istanbulda ancak türkiyenin çeşitli illerinde şubelerimiz bulunuyor. Konumuz şu doğum için işgörmezlik açtıran personelimiz 22 haziranda işbaşı tarihi olan raporunu bana temmuz ayında gönderdi. bende ceza olacağını bildiğimden sisteme giriş yapmadım. konu hakkında izmit SGK Vve Bursa SGK ve SMMM dernekleriyle konuştum uygulama ile ilgili.

izmit SGK'nın verdiği beyan;

siz girişi yapın aynı gün personel gitsin başvursun herhangi bir ceza gelmez. zaten şuanda bir araştırma yapamıyoruz ve hiçbir işyerine ceza kesmedik.

bursa SGK'nın beyanı;

siz bildirimi yapın daha kimseye ceza kesmedik zaten. ama giremem diyorsanızda personelinize verdiğim evrağı doldurun bu formla ödeme yapalım.(elektronik form kullanılmadan önce doldurulan dormu kastediyor)

SMM odalarıyla konuştuğumda ise çok net bir bilgi alamadım.

bana göre çalışanın işgöremezlik parası ile ilgili başvurunun ardından SGK'nın bana bir tebligat göndermesi ve bunun akabinde benim 5 gün içerisinde sisteme giriş yapmam. bunu bursa SGKdaki bayana söylediğimde kanundan bi haber şekilde ben bu formu alamam dedi. kanundan bahsettim o bana kimseye ceza kesmedik diye cevap verdi. bende şimdi kesmediniz ya 1 yıl sonra bana tebligat ile ceza gönderirseniz ne olacak dedim ben onu bilemem dedi. yani SGK çalışanları kanundan bihaber.

şimdi bu durumda benim ne yapmam gerekiyor böyle bir problem yaşayan başına gelen varmı?

SGK evrağı almıyor
ben formu sisteme giremiyorum.
kimse yol göstermiyor. arada gidip geliyorum ne yapmam gerekiyor?


Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!
 
Ynt: Doğum Raporunun sisteme girilmemesi ve sonrasında yaşananlar.

Sgk teblig gönderene kadar beklemekten baska care yok, tabi işçi o kadar beklermi bilemem
 
Ynt: Doğum Raporunun sisteme girilmemesi ve sonrasında yaşananlar.

çalışanımızın primleri tam yattığından benden habersiz gitmez ancak bu memurların hala formu kabul etmemelerini anlamıyorum
 

Benzer konular

Üst