doktor......

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tufanari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhasebe Bürosu Açma Görüşleri......

İstanbulda iseniz bir görüşelim.

iyi çalışmalar.

0507 319 09 89
Mehmet Levent Özakıncı

Sadece şirket tecrübesi olan şirkette çalışmış bir kişi büro açarsa bocalarmı sizce?

smmmeb ' Alıntı:
Sadece şirket tecrübesi olan şirkette çalışmış bir kişi büro açarsa bocalarmı sizce?
Çalıştığın şirkette yaptığın işlere bağlı bocalayıp bocalamayacağın. Örneğin üretim yapan, ithalat ve ihracat olan ve bünyesindede grup şirketler olan bir firmada çalışıyorsan pek zorlanmazsın. Çünkü yapılan işler pekte farklı değil bürodakinden.

nguroy ' Alıntı:
sn. tufanari;

Ben de sizin düşünce tarzınızı anlayamadım. Madem öyle niye bu konuyu foruma taşıyıp , zaten kıymetli zamanımızı harcadınız?
Forumdaşlar sizi ciddiye alıp fikirlerini açıkça söylemişler. Siz ise teşekkür etmek yerine kınıyorsunuz.

Bu düşünce tarzına kendi kararlarını yada düşüncelerini metazoru yolu ile başkalarına dikte etmeye çalışmak denir başkada bir şey değil.

Büro açmak gerçekten zor imiş. Büroyu açmadan önce 15 hatta bir ara 20 ye çıktı mükellef sayısı şu an ise 2 tane kaldı. Ne olacak bu işin sonu?

Sabretmek gerek diye düşünüyorum. Pozitif düşünün. Mükellefleri tekrar tekrar arayın. Nedense pek bi nazlılar. Sizi arayıp defterimi tutar mısın dedikten sonra kayboluyorlar :) Defteri sana veririm diyen çoğu mükellef yarı fiyata yada bedava tutturmayı düşünüyor olmayınca da gelmiyor. İş beklediğiniz yerden değil beklemediğiniz yerden geliyor.

Sn. Elfin
Mükellef psikolojisini çözemedim. Adam eski muhasebecim acaba bir şey yapar mı diye çekiniyor. Hem şikayet ediyor hem gelemiyor. Kimi muhasebeciler ise mükellefe defteri vermiyor bedava tutarım yinede vermem diyor. Ne diyim Artık kısmetimiz ne ise o kadar mükellefimiz olur. Allah yardımcımız olsun

ugursa ' Alıntı:
Ben fazla eksik kazanırsın diye birşey söylemiycem... zaten muhasebecisin hesabını kitabını sen daha iyi bilirsin.. Elbetteki herkes kendi işini yapmak ve iyi bir gelir elde etmek ister, şartlar göz önünde tutulduğunda zor bir süreç, sana ve senin gibi arkadaşlara teklifim herkes ortak bir çatı altında belli bir mükellef sayısına ulaşana kadar, herkes 3-5 mükellefi ayrı ayrı bürolarda tutacağına gelin tek çatı altında ortak bir mekanda tutulabilir.
detaylar için msn :[email protected]

Sayın ugursa;

Çok güzel yazmışsınız. Elinize sağlık ama millet olarak biraz bu kültüre uzağız galiba. Kardeşler arasında ortaklık kuramayan bir milletiz. Gelişmiş ülkelerde büyük şirketler 3.-4. kuşak aile şirketleri iken bizde baba oğuldan, oğul babadan ayrılmaya çalışıyor. Umarım bu kültüre ulaşırız da gereksiz masraflar yapmayız.

Saygı ve sevgilerimle,

Bayram EVCÜ

3000 lira maaşmı ?

gülsemmi ağlasammı bilemedim ;D :'( ???