Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar,kdv hariç bedeli 847,46 ytl olan ve 2006 yılı içinde 201 ytl gideri olan nakliyeci dönem sonu mal mevcuduna kamyon bedeli olan 847,46 ytl yi yazacak mı?hiç geliri olmadığını farzedersek dönem zararı nedir?
iyi günler;
dönem sonu mal mevcuduna kamyon bedeli yazılamaz. sadece gelir tarafına zarar olan miktar olan 201,00 ytl yazılacak ve tutarlar eşitlenmiş olur.
Merhaba,
Sayın "muhfiliz" öncelikle FORUM KURALLARINI okumanızı öneriyorum.
İkinci olarak taşıt alımı bir gider kalemi değil İktisadi Kıymet alımıdır ve amortisman yoluyla giderleştirilmesi gerekir. Dönem zararını bulmak için 201 YTL giderin üzerine kamyona ait amortisman giderini eklemeniz yeterlidir.
Sayın murat cer,bu taşıt 2006 nın 12.ayında alındı.
o zaman ben bu geçici vergide amortisman ayırmıyorum ve sadece masrafları zarar olarak gösteriyorum değilm
sy muhfiliz;
aslında en uygunu amortismanı da ayırıp yaptığınız giderleri de ekleyip öylece geçici vergi bey. vermenizdir. Zira eğer amortisman ayırmayıp o şekil bey. verirseniz 2006 yılı için amortisman ayırma hakkınızı artık illeriki yıllarda kullanamazsınız. (örneğin faydalı ömrü 5 yıl ise siz 2007 den itibaren 4 yıl için amortisman ayırırsınız. Ayırmadığınız amortisman hakkınızı bir daha kullanamazsınız.) Yanılmıyorsam mükellefin zararı fazla olmasın diye amortismanı kullanmak istemiyorsunuz. Ha bu arada bir yıl ayırıp diğer yıl ayırmazsanız idare ayırmadığınız yılları da ayırmış olarak dikkate alır.