Dönem sonu stok hatası

phoboss

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Ocak 2010
Mesajlar
131
merhaba arkadaşlar.işletme defteri tutan bir mükellefin 31.12.2011 tarihinde bütün stokları fatura edildi ve işletme stoksuz olarak vergi dairesine kapanışı verdi.tutanakta tutuldu.fakat 2010 yılından devreden dönemsonu stoğunu stogunu 2011 yılına devretmemişiz ve gelir vergisinde hata verdi.
'Dönem başı stogunuz 0 'diye.
ve 2011 yılında bütün gecıcı vergıler dönem başı stoksuz gitti.şimdi sistem gelir vergısı beyannamesını kabul etmıyor.dönem başı stok hatalı çünkü.durmu düzeltmek için ,eger dönem başı stoku yazarsam hesap özetinde zararı artıyor .eger dönem sonu stoguna ılave edersem aradakı farkı bu sefer vergi dairesi 'bu stok niye arttı ? deiyerek ıncelemeye davert edermi.?ne yapmamı önerırısınız? saygılar
 
Ynt: dönem sonu stok hatası - yardım lütfen

1. Yöntem
Faturaları iptal ettirdinizmi?
Ettirmediyeseniz fatura kesin. Stokları düşün
iptal Ettirdiyseniz. Satış yapılmış gibi kayıtlara alın. KDV felan hesaplayın. Beyannameleri düzeltin. Düzeltilmiş duruma göre beyanları verin. Diğer tarafdan incelense dahi. En çok Fatura kesmediğiniz için fatura bedelinin % 10 u kadar usulsüzlük cezası yersiniz.
2. Yöntem
Hiç bir şey yapmayın. Maliye incelemeye sevk etsin. RApor sonucuna göre VErgi ve VErgi ziayını uzlaşma ile ödeyin. Ayrıca fatura kesmediğiniz için %10 kadar usulsüzlük cezası yersiniz.
 
Ynt: Dönem sonu stok hatası

peki mohıcans..aradaki farkı hesap özetinde diğer gelirler bölumune yazsam bir sıkıntı cıkarmı?
 
Ynt: Dönem sonu stok hatası

VUK 3. maddeden (gerçek mahiyet esastır) hareketle, satılan emtia bölümüne alınması uygundur.
 
Ynt: Dönem sonu stok hatası

desenıze bu işi bir şekılde ıncelemesız ve cezasız yapamıycaz?
 
Ynt: Dönem sonu stok hatası

Faturaları iptal ettirdiyseniz. malasef. evet.
 

Benzer konular

Üst