Döviz Bildirim Tutanağı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrt_aydin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

mrt_aydin

Ziyaretçi
Mrb arkadaşlar

İhracat karşılığı gümrük den döviz bildirim tutanağı düzenlenerek yurda döviz getiriliyor ve tutanağa istinaden bankadan DÖVİZ ALIM BELGESİ DÜZENLENİYOR.Söz gelimi bu tutanağın bedeli 10.000 usd buna ilşkin kullanılacak kayıt nasıl olmalıdır.

Not : Konu başlığı (TB) tarafından Forum Kurallarına göre düzeltilmiştir. Lütfen Forum Kurallarına uyalım.

Ynt: Döviz Bildirim Tutanağı

Döviz beyan tutanağı ile birlikte, tutanaktaki dövizinde bankada bozdurulması gerekir.
Kaydınıda 102 hesaba borç 120 hesaba (herhalde döviz yurtdışındaki müşteriden tahsil edilmiştir.) alacak vererek yapacaksınız. Dövizin YTL karşılığı olarakta DAB daki tutarı esas alırsınız.

şimdi bu bankada bozdurma olayı nasıl oluyor biz dövizi bankaya götürüyoruz DAB düzenleniyor ve ben döviz olarak geri çekiyorum yani DAB almanın anlamı nedir ben bu belgeyi aldığımda cebimdeki dövizi YTL ye çevirmek zorundamıyım

Döviz beyan tutanağının anlamı, getirilen dövizin ihracat bedeli olarak geldiğinin ispatıdır. Bu bedeli herhangi bir gümrük çıkış beyannamesine saydırabilirsiniz. Bu belge olmazsa beyannameye saydıramazsınız. Eğer dövizi ihracat bedeli olarak bozdurmayacaksanız döviz beyan tutanağı düzenlenmesine gerek yok. 10.000 USD yi kayıtlarınızda döviz kasası hesabına, borç müşteriye de alacak kaydedersiniz.
Zaten ihracat bedellerinin 100.000 USD ye kadar olan kısmının DAB'a bağlanması zorunlu değildir.